L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

dimarts, 14 de maig del 2024

Tavernes es manifesta a favor del plurilingüisme en el sistema educatiu valencià, i rebuja la proposta del Consell de PP-Vox



L’Ajuntament de Tavernes s'ha manifestat a favor de la llei que regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià, i li demana al consell que realitze una política educativa que no arracone el valencià a les aules i que s'allunye del conflicte i de les lluites lingüístiques passades i superades.

Sobre aquest tema, l'Estatut d’Autonomia (article 6.1) indica que la nostra llengua pròpia és el valencià, alhora que reconeix la cooficialitat amb el castellà, i “tots tenen el dret a conéixer-los i a usar-los i a rebre l’ensenyament del, i en, l’idioma valencià”.

Però la proposició de llei del Consell del PP-Vox, que haurà d'aprovar les Corts Valencianes, arracona i no dóna importància a conéixer i utilitzar el valencià, a més de possibilitar l’exempció de la nostra llengua en zones de predomini del castellà en les etapes educatives, una mesura en contra de l’article 6.5 de l’Estatut: “s’atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià”.

Aquestes mesures impliquen una desigualtat d’oportunitats per a les persones habitants de les zones de predomini del castellà perquè, amb l’eliminació del valencià de l'ensenyament, els/les ciutadans/anes no tindran el coneixement d’una de les nostres llengües oficials.

Igualment hi ha una vulneració de la llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, que afirma que la incorporació del valencià a l'ensenyament és obligatòria en tots els nivells educatius, cosa que es farà de forma progressiva, atenent la situació sociolingüística particular.
 
A més, li marca al Consell l'obligació de vetlar perquè la incorporació del valencià s’efectue de forma comprensiva amb les diferències i nivells en el coneixement i ús del valencià avui existents, i la superació dels quals és un dels objectius més importants d’aquesta Llei.