L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dimecres, 8 de maig del 2024

Musiescola 2024 se celebra avui a Tavernes amb la participació de 19 centres escolars

 

Tavernes acull avui la celebració  de la novena edició de "Musiescola", una trobada musical amb la participació de 19 centres escolars a la nostra ciutat, tot i que són 80 centres en total els participants a nivell de País Valencià en celebrar-se a més a les localitats de Castelló de la Ribera, l'Alcúdia i València.

 

Les trobades desenvoluparan la temàtica "La música i el cinema" amb temes de les bandes sonores de pel·lícules molt conegudes que serviran per a desfilades, balls i cants que es podran escoltar al llarg de la trobada.

 

Musiescola és  una experiència educativa i artístico-musical on participa alumnat i professorat d’Educació Primària en un projecte de convivència musical escolar. Les activitats de Musiescola es preparen al llarg del curs escolar i la trobada suposa concloure el treball efectuat durant tot el curs escolar, i on l'objectiu és posar en valor l'ensenyament musical.

   

 

Trobada 2023

 

La programació a Tavernes
 
Enguany són 19 centres els que vindran a Tavernes, entre els quals hi ha els 4 CEIPs de primaria de la nostra localitat i altres de Sueca, Cullera, Gandia, Xeraco, Benidoleig, Gata de Gorgos, Villalonga, Almoines, Ròtova, Bèlgida i Jesus Pobre.  
 
La trobada s'iniciarà amb l'arribada dels centres i alumnat participant a la plaça de Casa de la Cultura, on tindrà lloc la presentació. El tema "Tots som musiescola" servirà per fer la crida i invitació a la població, per seguir amb la donació com ja es costum de menjar perible que es lliurarà a la Creu Roja perquè l'ONG l'entregue a les persones que ho necessite.
 
  
 
 
Trobada 2023
 

La primera activitat "cinematogràfica" serà un percubody basat en un dels temes de la BSO de la pel·lícula Barbie, "Dance the night" de Dua Lipa i com que a tots agrada la percussió s'interpretarà "Que vinguen totes les aus" tema de la BSO de la pel·lícula " Río" amb veu, moviment i instruments de batucada, la gran majoria creats amb material reciclat. Els alumnes interpretaran "John Ryan's polka" de la BSO de "Titànic".
 
La Cercavila pels carrers de Tavernes servirà per traslladar els participants al pavelló multiusos,  a ritme de batucades, dolçaines i tabals. Les activitats en el pavelló i en el Camp del Vergeret, a més del dinar i lliurament de recordatoris als centres participants, tindrà el punt emotiu del cant comú amb interpretacions de les peces "Los chicos del coro", "Sonrisas y lágrimas" i "Trolls", tres melòdies mítiques i populars de la història del cinema. Com cada edició, el cant comú respecta la melodia de cada tema i adapta la lletra a la temàtica d'enguany. 
 
Informació de Musiescola. Fotografies són nostres, de l'edició 2023