L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 3.038
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.761

diumenge, 19 de maig del 2024

El mural que la Fundació del València CF pinta a la façana del pavelló està quasi acabat del tot

 

El mural que la Fundació del València CF ha dissenyat i executat amb les mans de l'artista plàstic Keoni VGN està pràcticament acabat a falta d'un fragment en  la paret inferior, la de l'escala de pujada al pavelló.

Un autobús cap a Mestalla?

 

La part central del mural, la pintada sobre la gran façana del pavelló que dona a la plaça del camp de futbol està acabada, i es la que es pot vore en la fotografia superior. També hi ha iniciat el lateral de l'escala, i la solució que sembla s'ha triat és un autobús que  portaria al camp de Mestalla, mentre la part que falta a pintar sembla ser un esbós de l'interior de l'autobús, amb els afeccionats que acudeixen al camp. No sabem si estem encertats, eixa és la interpretació que nosaltres li donem, davant el secretisme a l'hora d'explicar el mural.


Sí que sembla més evident que la creu enmig, totalment igual a la de la muntanya que domina el nostre poble, i el conjunt de muntanyes al fons semblants a l'Ombria, seria un simbolisme de Tavernes. Sense cap ànim de polemitzar, potser hauria estat més que un símbol religiós, vore plasmat l'escut amb la torre sobre la mar - símbol del nostre poble i element comú als pobles de la Valldigna - agermanant amb l'escut del València. 

 

Per a la resta del mural patrocinat i pagat per la Fundació del València CF s'han escollit imatges evocadores del València CF, amb una aposta per al futbol femení representat en la figura més gran del mural. En conjunt, una gran obra, artísticament impecable la que ha realitzat Keoni VGN (es pot vore la firma a la part superior dreta del mural)  i que esdevindrà un element enriquidor del paisatge urbà de la zona.