L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.611
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:15.096

dijous, 2 de juny del 2016

L’ex-president de les Corts i ex-conseller Juan Cotino, del PP, encausat per l'afer de la visita del Papa a València



El jutge de l’Audiència espanyola José de la Mata ha obert judici oral contra 23 persones físiques i 13 jurídiques per presumptes irregularitats en la contractació dels serveis de megafonia i pantalles durant la visita del papa Benet XVI a València l’any 2006. 

Entre els acusats hi ha l’ex-president de les Corts i ex-conseller Juan Cotino, l’ex-director general de Canal 9 Pedro García, altres alts càrrecs de la televisió pública, aixi com els responsables de les empreses de la trama, Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez i José Ramón Blanco. 

El jutge els acusa d’associació il·lícita, delicte continuat de prevaricació, malversació continuada de cabals públics, frau a les administracions públiques, delicte continuat de falsedat documental comès per funcionari, falsedat en document mercantil, cinc delictes contra la hisenda pública, un delicte continuat d’emblanquiment de capital i un delicte continuat de suborn. El jutge ha fixat fiances de més de 200 milions d’euros. 

De la Mata indica que l’objectiu de les empreses del grup Correa era l’enriquiment il·lícit amb càrrec als fons públics del pagament previ de comissions de l’adjudicació de serveis per a la Trobada mundial de les famílies i la visita de Benet XVI. Es va comptar amb la participació especial de Juan Cotino, i assenyala que l’ex-president de les Corts, aleshores conseller, era ‘element nuclear’ i responsable últim de les decisions de l’organització de l’esdeveniment i la contractació dels serveis. 

El servei de megafonia i pantalles va ser subcontractat per RTVV per un preu “absolutament desmesurat i notòriament superior al servei realment prestat”, un total de 7,4 milions que va suposar una “autèntica sostracció de fons de RTVV d’almenys 3,3 milions”. 

El treball es va adjudicar a una constructora sense experiència per valor de 2,9 milions i ,segons el relat del jutge, el sobrecost va ser repartir entre els directius del grup Correa i l’ex-director de RTVV.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Nyas caldo