L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 16 de juny del 2016

TEMA DEL DIA: Cap a un segon govern del PP amb el recolzament del PSOE?

Ningú en el PSOE vol creure en el sorpasso, però hi ha pessimisme i tenen dubtes sobre el resultat electoral. Molts dirigents del PSOE estan d'acord a rebutjar qualsevol aliança amb Podem. I en cas de sorpasso, serien partidaris de permetre un Govern del Partit Popular.

Oficialment, ni la cap de l'Executiu andalús, Susana Díaz, ni cap dels altres presidents autonòmics contempla la possibilitat de permetre governar al PP. I diem oficialment. Així el Comitè Federal del 28 de desembre va aprovar no pactar amb el PP, però després de les noves eleccions, l'escenari serà un altre, asseguren fonts socialistes. I se cercarà aqueixa excusa, permetre un govern del PP, per a evitar unes terceres eleccions.

EL MUNDO assegura que la majoria dels barons socialistes amb més pes considera que en cas de sorpasso, no quedarà més eixida que permetre governar al PP en una legislatura curta en la qual es pactarien reformes institucionals i polítiques.

Pedro Sánchez va negar ahir aquesta possibilitat i entén que després del 26-J s'ha de "permetre governar a qui més diputats tinga darrere de si per a presentar-se a la investidura". Sánchez està convençut que ell serà qui aconseguisca l'acord parlamentari més ampli després de les eleccions. 

Els presidents d'Aragó, Javier Lambán, o d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, han expressat públicament en els últims mesos que el PSOE podria arribar a acords amb el PP en el futur. Altres barons són d'aquesta mateixa opinió, encara que en públic no fan comentaris. Dirigents històrics com Felipe González, Alfonso Guerra o José Bono han defensat també pactar amb el PP.

Si el 26 de juny el PSOE no pot aspirar a presidir el govern d'Espanya (necessitaria com a mínim obtenir més escons que Podem) la majoria dels barons i els dirigents històrics citats exigiran la dimissió de Sánchez i que el PSOE permeta governar al PP.

La possibilitat que el PSOE deixe governar al PP va tornar ahir a la primera línia després que el coordinador econòmic del PSOE, Jordi Sevilla, es manifestara així sobre aquest tema. L'exministre defensa deixar governar a Rajoy si és el que aconsegueix més suports parlamentaris, encara que siguen insuficients per a ser investit president en primera votació, amb la qual cosa ho aconseguiria amb l'abstenció socialista en la segona.

Segons la informació d'EL MUNDO

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Segur que així serà

German ha dit...

No vale todo para sacar votos, me apuesto lo que queráis que el PSOE no pactará co el PP.

German ha dit...

No vale todo para sacar votos, me apuesto lo que queráis que el PSOE no pactará co el PP.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ningú no ha dit que pacte.
La darrer frase ho explica: el PSOE s'absté i un pacte PP+C's majoria simple en segona votació.

La cosa està que no ho diguem nosaltres: és el que majorment es diu a tota la premsa nacional i televisions nacionals, tertúlies polítiques incloses.

Tant de bo fora així però, amb el cor a la mà, vosté diga'ns: ¿creu que el PSOE recolzarà a Podem, si Podem obté millor resultat el 26-J i queda segon?

Anònim ha dit...

I perdre tots els llocs que tenen alguns en cosells d'administració on la única feina és parar la mà pels favors consedits?