L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.684
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.584

dijous, 2 de juny del 2016

L'Ajuntament disposa del pla d'inversions nascut de la participació ciutadana

L’Ajuntament ha valorat les conclusions de les diverses reunions de barri celebrades els mesos d’abril i maig perquè els veïns donaren les seues opinions i proposaren actuacions per a fer les inversions necessàries en la via pública de cada zona.

Els tècnics de l’Ajuntament han analitzat les inversions proposades per a saber quines eren viables i el cost de les obres. Així, s’ha elaborat un document on s’agrupen les obres en paquets, i es marquen les necessitats i prioritats.


L’alcalde, Jordi Joan, ha valorat molt positivament la participació de la gent de Tavernes i ha manifestat que el govern municipal continuarà fent tota mena d’iniciatives per a conèixer de primera mà les necessitats de cada barri a través de les persones que hi viuen. “A partir d’ara, la prioritat d’inversió en la via pública, quan arriben subvencions o es dispose de partides en el pressupost, vindrà donada per este pla que s’ha fet entre tots, i no serà una decisió unilateral del govern”.

Actuacions prioritzades pels veïns en cada barri

  1. Lepant/Riu:
Asfaltage, reposició de voreres i guals accessibles en els carrers de Joan d’Àustria i Escorxador.  Incrementar el nombre d’itineraris accessibles a la Casa de la Cultura, reparar les voreres del barri i del voltant de la zona de jocs del passeig Lepant, així com adequar la zona d’engronsadores. Les voreres del carrer Molí i de Correus, així com el manteniment i la reparació general de rajols del barri també hi està inclosa. En total serà una inversió de 200.000 euros.

  1. Passeig Colon:
Un paquet amb inversió de 200.000 euros per realitzar i adequar itineraris accessibles al Prado Comarcal, així com arreglar les voreres de la connexió passeig Colon-Prado-Mestre Sansaloni. Fer més embornals com a solució a les acumulacions d’aigua de pluja en els passos de vianants dels carrers Reis Catòlics i el Vergeret, a més de repavimentar la vorera del carrer Paco Valiente. 

Un altre paquet de 185.000 euros per a obres de  millora del paviment interior del passeig Colon i arreglar voreres de la zona de l’ombra, arreglar la rotonda final del passeig, reparar els escocells vora la font, instal·lar bancs en la rotonda del final del passeig i col·locar engronsadores de seguretat per a xiquets de 0 a 3 anys.

  1. Platja de Tavernes:
400.000 euros per a reurbanitzar l’àrea del carrer Blasco Ibáñez i Joanot Martorell des de l’avinguda de la Marina al carrer Canal: ampliació de zones per a vianants, accessibilitat, reordenació d’aparcaments, repavimentació i nova senyalització.

  1. Cantalot:
Destinar 33.000 euros a asfaltar el carrer Cantalot i al voltant de 93.000 euros a asfaltar i fer accessibles els encreuaments del carrer Sant Pere. A més, s’hi instal·larà mobiliari urbà, com bancs per a seure, al carrer Sant Josep.

  1. Braç Treballador:
Al voltant de 200.000 euros es gastaran per a reparar les voreres del carrer Calvari, les travesseres de Sant Benet i Corralot, a més de les voreres del carrer Sant Jaume, Sant Roc i carrer Dolors.

  1. Centre:
Es destinen 38.000 euros per a mobiliari urbà en el passeig del País Valencià (bancs, pèrgoles) i per a la sincronització dels semàfors de la carretera.
A més, 200.000 euros en un projecte pilot en la CV-50, entre el Bar Madrid i el carrer Alfàndec, per a pacificar el trànsit i reduir el soroll i la contaminació.

  1. Magraner/Sequers:
Repavimentar les voreres del carrer la Barca i la plaça Rei Joan Carles i adequar l’accessibilitat amb valor de 180.000 euros.
Repavimentar voreres dels carrers per a vianants i la part alta de la zona dels Sequers, alhora que s’adequa l’accessibilitat: 200.000 euros.

Com es va informar en les reunions, les valoracions són orientatives i es podria produir algun canvi en les xifres o en les actuacions una vegada es definisquen els projectes de manera definitiva.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El semàfor que enfronta al carrer Barranc, antic magatzen "Rosita", es queda a poca altura i quan aparca alguna furgoneta o camionet, no es veu quan canvia de color. Seria interessant tindre-ho en compte ja que ara eixa eixida a la carretera és molt bona. No com la del carrer Farola que el semàfor dura en verd 7 segons i molts dels cotxes passen en roig.