L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 25 de juny del 2016

ACCIDENT DEL METRO (I): Els dirigents del PP, Francisco Camps, Cotino, Castellanos, Campos i Dómine, responsables polítics de l'accident del metro, segons la comissió de les Corts Valencianes

Francisco Camps i altres dirigents del PP en un acte religiós
Tots els grups de les Corts Valencianes (PSOE, Compromís, Ciutadans (C's) i Podemos, excepció feta del PP,  consideren que l'accident de Metrovalencia de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides era "previsible i evitable", ja que "la línia 1 no era segura".

Així mateix, veuen "responsables polítics del sinistre a l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, a l’exvicepresident Víctor Campos; als exconsellers Juan Cotino i Serafín Castellanos, aquest últim era llavors portaveu del grup popular, i a l'exdirector gral de Transport José Vicente Dómine". 

 Així consta en la proposta de dictamen de 296 pàgines sobre la comissió d'investigació de l'accident del metro, després de 20 sessions, 150 hores de compareixences i més de 70 testimoniatges. El dictamen  es debatrà i votarà en comissió el 5 de juliol i posteriorment passarà al ple, divideix les responsabilitats en tres grups.

Polítiques, d'una banda, per les quals consideren responsables Camps, Cotino, Castellanos, Campos i Dómine, i els acusen de "lluitar constantment contra la veritat", així com de "mentir" a la societat" i de "maltractar" les víctimes de l'accident.

Un altre bloc de responsabilitats es refereix a la gestió en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en la qual va haver-hi "múltiples deficiències", i apunten l’exdirectora gerent Marisa Gracia; a qui fóra responsable de recursos humans de l'empresa pública, Dionisio García; l'exdirector adjunt d'explotació Vicente Contreras ; l’exdirector d'operacions Manuel Sansano; el que fóra cap de tallers Francisco García Sigüenza; i l’excap de tallers de València Sud Luis Miguel Domingo.

 Respecte a les responsabilitats per la comunicació, es denuncia que en Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) va haver-hi "falsedat, ocultració i falta de transparència i tripijoc de notícies", de la qual cosa consideren responsables a l’exdirector de RTVV Pedro García i l’exresponsable d'Informatius Lluís Motes.

Seguirà amb ACCIDENT DEL METRO (II)