L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

dijous, 9 de juny del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Aprofita per alguna cosa els documents firmats davant notari?


Si preguntem a qualsevol ciutadà el dirà que sí, que el notari és qui té al seu càrrec la redacció i l'autorització en forma pública dels actes, els contractes i tota mena d'instruments i de donar fe de llur contingut. Si li ho pregunteu al PP de Tavernes, potser vos responga que no, que la firma davant un notari no aprofita per a res. 

Almenys és el que es desprén del posicionament que considerem absurd i irracional pres pel PP que davant les evidencies demostrades per documents notarials que el regidor Quique Chofre es va deslligar el dia 2 de juliol del 2015 de qualsevol relació social o directiva amb la seua anterior empresa, continuen erre que erre com es desprén del que avui publica Las Provincias negant les evidencies i el que demostren els documents que el regidor va lliurar als partits en el darrer plenari. 

Cal indicar que ja fa mesos que el regidor en plenari va indicar a una pregunta del PP que tots els documents estaven en el despatx de la Secretaria General, que podien consultar-los sense problemes i comprovar com el dia 2 de juliol, abans de prendre oficialment l’acta de regidor, s’havia deslligat de l’empresa a nivell social i directiu. 

El PP no vol creure el document notarial perquè afirma que en el Borne (el registre empresarial) el nom de Quique Chofre apareix fins el 21 de desembre. El regidor els ho va explicar en el plenari, i com el que val no és el registre de la situació que es pot endarrerir per motiu de l’estiu, sinó que els actes són ferms des del moment de la firma davant notari. 

Però clar, el PP fins ara no ha reconegut que és el document notarial qui dóna fe de la situació, com tampoc no va anar a la Secretaria General a demanar per eixos documents com és la seua obligació fiscalitzadora d’oposició i va ser el regidor qui, públicament, els els va donar. Igual no els interessava perquè allò que buscaven era continuar l’assetjament fet al regidor durant mesos i mesos, on només ha faltat que li negaren el dret a continuar treballant en l’empresa en que ho feia abans de ser regidor.

Al respecte el mateix regidor Quique Chofre semblava convençut en el plenari que el PP no ha volgut conéixer eixa informació de manera interessada i els indicava que encara que repetiren una mentida cent vegades no seria mai una veritat. 

I per què el PP no ho porta al jutjat? 

És la pregunta que, amb prou seguretat, alguns s’haureu fet. Doncs, simplement perquè això no té cap recorregut judicial després dels documents i de totes les actuacions ser legals, com ho reconeix el mateix PP que, segons Las Provincias, ha descartat judicialitzar l’afer. 

Els documents notarials estan des del primer moment i en mans del Secretari General que suposem supervisaria el compliment de la llei respecte a incompatibilitats en el moment o abans de prendre possessió com a regidor, i si parlem del procediment d’adjudicació dels equips a banda de ser una competència de la regidoria de Contractació i no de la de Transparència, tot el procés ha estat revisat, supervisat, informat i aprovat pels tècnics municipals, i damunt suposem que també pels de Diputació perquè la despesa va ser fruit d’una subvenció de l’ens provincial. 

De titulars 

Ahir vam posar èmfasi en un titular “Tavernes obliga a poner pañal a los caballos para evitar excrementos”, del qual deiem que s’havia de rectificar per inexacte i no correspondre’s a la realitat: L’Ajuntament de Tavernes no obliga a cap propietari a que pose bolquer al seu cavall, sinó que els recorda l’obligació que tenen d’arreplegar les cagades d’equins en els carrers. 

Doncs si no vols caldo.... dues tasses!!! Avui en tenim un altre en la mateixa línia: “Tavernes encarga retransmitir los plenos a la empresa de un edil por 14.000 euros”. 

Un titular inexacte i que du a confusió, perquè com acabem de dir, des del 2 de juliol del 2015 el regidor no manté cap relació accionarial ni directiva amb l’empresa. ¿Hi ha algun interés des del diari en mantindre la confusió abans d'aclarir els conceptes? ens arribem a preguntar. ¿O tot és per alguna qüestió anterior per temes de vigilància, com hem oït dir a alguns veïns de Tavernes?

A més, no hi ha cap empresa que retransmeta el plenari de l’Ajuntament, que es fa per streaming per un canal gratuït de youtube.