L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.702
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:47.122

dissabte, 11 de juny del 2016

Compromis: "La Fundació Jaume II el Just, un bon ecosistema per a les martingales i la corrupció del PP"

El expresident Fabra en una de les darrers visites al monestir

Compromís a través del Síndic en les Corts Valencianes, Fran Ferri, va revelar durant la sessió de control al President quin ha estat el funcionament d’algunes fundacions públiques durant el govern del Partit Popular i afirmava que “han sigut un bon ecosistema per a les martingales i la corrupció del PP”. 


Compromís va posar com exemple la Fundació Jaume II el Just, molt coneguda per la gent de la Valldigna en ser l’encarregada de gestionar el monestir de Santa Maria a Simat, amb la relació mantinguda amb l’empresa Thematica Events S.L, “investigada en el marc de l’Operació Taula com a instrument de l’entramat suposadament vinculat al finançament il·legal del Partit Popular a través de comissions en les adjudicacions públiques”. 

El síndic de Compromís ha denunciat que “entre juny de 2005 i desembre de 2007 l’empresa investigada, dedicada al càtering, va facturar en 56 ocasions amb una quantitat total facturada d’1.601.259,15€. Les factures corresponen a àmbits molt diversos que van des de l’organització de festivals o esdeveniments, fins al lloguer d’un cotxe per al desplaçament del gerent de la Fundació, Vicente Burgos”

Per a Ferri estaríem davant d’una mostra “de com gestionava –o saquejava- el Partit Popular allò que Camps qualificava com a ‘centre espiritual dels valencians’” (nom amb que també és conegut el monestir de Simat), ha afirmat el portaveu valencianista. 

Per altra banda, Ferri també ha fet pública informació sobre la contractació de l’espectacle inaugural del Palau de les Arts en octubre de 2005. “La Comissió Executiva amb la participació de Gerardo Camps i Alejandro Font de Mora, va iniciar un procediment negociat sense publicitat contactant amb tres empreses per a rebre ofertes econòmiques”

Segons l’expedient fet públic per Compromís, “les empreses contactades van ser Thematica Events S.L, que finalment es va dur la contractació per 574.200€; SIM, empresa gallega vinculada a directius del Partit Popular a la Xunta Gallega; i Universo Selección, empresa també investigada en l’Operació Taula i participada per Engloba”. Aquestes empreses avui dia estan sent investigades “per facilitar els ‘pessics’ als dirigents populars i canalitzar el finançament il·legal del PP”.