L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 18 de juny del 2016

El ball de les enquestes davant el 26-J (VIII): Enquesta EL Mundo i El País

EL MUNDO
EL PAIS

Complicat, difícil... sembla ser que tornem a l'escenari del 20-D amb aquestes eleccions i, en el seu conjunt, no hi ha coalicions naturals ni fàcils per a formar Govern. Només una possibilitat,  ara com ara: la gran coalició PP-PSOE. 

Tota la resta es presenta molt complicat perquè les combinacions amb els partits no sumen els escons suficients per a aconseguir la majoria absoluta. Tema a part és la segona votació, on si el PSOE fa efectiu el que ve proclamant de no recolzar a Podem, la seua abstenció facilitaria l'ascens al govern del PP... quatre anys més!

Esperem que el PSOE, que fins ara ha jugat a l'ambigüitat, parle clar als votants i diga el que pensa fer el 27-J.

El PP aconseguirà, segons les dues macroencuesta,  entre 124 i 129 diputats per a El Mundo i entre 113-116 segons El País, però a molta distància per a la majoria absoluta que, solament pot aconseguir si suma al PSOE, partit que perd definitivament la segona posició política i obté entre 73 i 78 escons en El Mundo i 78-85 en El País.

La formació liderada per Pablo Iglesias, gràcies a la seua aliança amb Esquerra Unida i a l'embranzida de les seues confluències, aconseguirà entre 86 i 92 escons en El Mundo i 92-95 en El País. 


Units Podem, en definitiva, se situa ara a uns cinc puntós del Partit Popular.