L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 12 de juny del 2016

Jordi Joan representa a Tavernes en un acte d'homenatge a Rafael Chirbes en Extremadura

Cartell anunciador dels actes
L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha assistit en representació oficial de l'Ajuntament i de la Ciutat de Tavernes als actes celebrats en la localitat extremenya de Valverde de Burguillos (Badajoz) en homenatge a l'escriptor valler Rafael Chirbes.


Parlament de l'alcalde i lliurament d'un detall a l'alcalde deValverde de Burguillos en presència de la Secretaria General de Cultura estremenya
Els actes organitzats per l'ajuntament extremeny s'iniciaven a les 11:30 amb un tribut a la memòria de Rafael Chirbes, amb intervenció del nostre alcalde com a representant de la ciutat natal de l’escriptor, de l'alcalde de Valverde de Burguillos, Carlos Delgado i de Secretària General de Cultura d'Extremadura, Miriam García Cabezas. Entre els assistents Manolo Mico Chirbes, nebot de Rafael Chirbes, i que descobriria la placa del carrer dedicat a l'escriptor i Alejandro Nogales, amic personal de Chirbes i que va actuar com a mestre de cerimònies.

Com anècdota a destacar, indicar que la Secretaria General de Cultura, historiadora i arqueòloga, coneix ben bé Tavernes, on ha passat dues temporades formant part de l'equip d'excavacions de Bolomor, i és ben amiga dels directors de les excavacions, Josep Fernández, Pablo Sañudo i Rut Blasco. 

Tot analitzant el Chirbes escriptor i assagista
Una taula d'experts, crítics literaris, amics de l'escriptor i membres de la Fundació que porta el seu nom, han analitzat la trajectòria literària del novel·lista al mateix temps que s'ha realitzat una lectura de textos pels qui van ser veïns i amics de l'escriptor durant els 12 anys que va residir en la localitat abans de tornar al seu Mediterrani natal i on va escriure sis de les seues obres com "La buena letra" o "La larga marcha".

Casa on visqué Rafael Chirbes en el que carrer que ara du el seu nom
Posteriorment, s'ha descobert una placa en la casa on va viure l'escriptor durant 12 anys en el carrer que ha passat des d'avui i de manera oficial a portar el seu nom: Rafael Chirbes. Els actes oficials han acabat amb una jornada de convivència local en la Plaça de l'Autonomia de la localitat extremenya.

Autoritats i amics de la Fundació al carrer que du el nom de l'escriptor de Tavernes
Rafael Chirbes és un dels autors més destacats de la literatura contemporània europea a pesar que els reconeixements a nivell nacional li han arribat de forma tardana.

Autor d'obres com Mimoum, Los disparos del cazador, La larga marcha, Crematorio, En la orilla o la seua última novel·la publicada a títol pòstum, París-Austerlitz, el novel·lista i assagista de Tavernes ha estat el guanyador de premis com el Dulce Chacón, Francisco Umbral, el premi de la Crítica de narrativa castellana per dues vegades i el Premi Nacional de Narrativa.