L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

divendres, 10 de juny del 2016

El 19% de families valencianes no arriben a fi de mes


A l'inici d'una nova campanya electoral, continuem mal finançada l'autonomia valenciana pel govern de Madrid: enviem més diners a Madrid dels que rebem, a pesar d'eixe 12% menys de renta per capità que tenim per davall de la mitjana espanyola. Si no en teníem prou, per acabar-ho d'arredonir, el 19% de les llars valencianes tenen "molta dificultat" per a arribar a fi de mes.

Entre unes coses i altres, el País Valencià està entre les autonomies amb majors percentatges de dificultats econòmiques però també ho pateixen les famílies valencianes, segons les dades definitives per a 2015 de l'Enquesta de Condicions de Vida (ECV) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE)

L'estudi deixa ben clar també que el 41,4% dels valencians no tenen capacitat per a afrontar despeses imprevistes.

El percentatge de valencians en situació de risc de pobresa s'ha situat en un 25,3%, la qual cosa suposa 3,2 punts per sobre de la mitjana nacional que se situa en el 22,1%. L'ingrés mitjà anual net per persona es xifra en el País Valencià en 9.098 euros, enfront de la mitjana nacional de 10.419 euros.

A més, el 44,1% dels valencians no pot permetre's anar de vacances fora de casa almenys una setmana a l'any, la qual cosa ens situa com la cinquena autonomia amb més dificultats en aquest sentit.

D'altra banda, en l'11,7 % de les llars es cometen retards en els pagaments relacionats amb l'habitatge principal (hipoteca o lloguer, rebuts de gas, electricitat, comunitat, entre uns altres), un 2,3 punts per sobre de la mitjana nacional.

Serà aquesta campanya la que suposarà un canvi en la tendència i els valencians podrem tindre un govern que ens respecte, cosa que fins ara no ha passat?