L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 21 de juny del 2016

El ball de les enquestes davant el 26-J (X): Resum final al País Valencià

Quan ha finalitzat el termini per a publicar enquestes, és el moment de realitzar un resum general. Com a conclusió dels sondejos una tendència clara: A la Valenciana, la confluència entre Compromís, Podem i Esquerra Unida li disputa al PP el seu lideratge a la Comunitat. 

Hi ha un escó "extra" en la província de València, i l'obtenció beneficia a les formacions d'esquerres. Segons El Mundo, l'escó es disputaria entre el PP i A la Valenciana. Ambdues formacions empatarien en les tres províncies, amb un lleuger avantatge para “A la valenciana” a Castelló, que podria sumar un escó més. Segons aquesta mostra, PP i A la Valenciana obtindrien un 32% dels vots i entre 11 i 12 escons per als populars i 10 i 11 per a la confluència d'esquerres.

El País  en el sondeig atorga dos escons més per a Compromís-Podem-Esquerra Unida, un a Alacant i un a València, mentre que el PSOE perd un representant per Alacant i el PP descendiria un lloc bé a Alacant o a València. “A la Valenciana” superaria als populars, quedant 11 a 10. 

Els mitjans conservadors, ABC i la Raó, mostren un PP més resistent, però el seu lideratge queda en perill en la província de València. El sondeig d'ABC presenta “A la valenciana” com la primera en escons per València, amb 6, i 10 en total en la comunitat, per darrere dels  populars,  que guanyen un escó a Alacant. La Razón pronostica una caiguda de la confluència “A la valenciana” en les tres províncies, però és el contrapès a la dreta. 

València Plaza avança una resistència del PP, mentre que Compromís-Podem-Esquerra Unida manté el seu avanç en les tres províncies, amb un escó més a Castelló.

El PSOE i Ciutadans descendeixen i podrien guanyar o perdre un escó, bé per la província de València o per la d'Alacant, en funció del sondeig. Respecte a Castelló, les tendències es mantenen en tots els partits, però el PP i A la Valenciana poden disputar-se un diputat en aquesta província segons dos sondejos.

Els socialistes, segons Levante-EMV i València Plaza, podrien recuperar un escó en la província de València. La resta d'enquestes vaticinen una caiguda del PSOE que pot perdre un escó en favor de Ciutadans. Així, ambdues formacions podrien empatar amb uns resultats d'entre 5 i 6 diputats en el total de circumscripcions valencianes.

La formació d'Albert Rivera segueix la mateixa tendència que el PSOE. En funció del sondeig, gana o perd un escó, disputat amb el PSOE en les províncies de València o Alacant, encara que en el sondeig d'El Mundo, Ciutadans podria perdre l'escó de Castelló.