L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 30 de juny del 2016

Tots contra el mosquit tigre


El ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es regula el procediment i les condicions per a la concessió d'ajudes en matèria de salut pública per a la lluita contra el mosquit tigre i es destinaran 450.000 euros a les entitats locals més afectades per la presència d'aquest insecte.
 La vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, explicava que l'objectiu és fer front a les despeses dels tractaments contra el mosquit tigre en municipis on s'haja detectat la seua presència i tenen major risc per a ser colonitzats pel mateix, amb una ajuda màxima de 15.000 euros.

La beneficiària del decret serà la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), que repartirà les ajudes en els municipis. 

Tractaments contra el mosquit tigre

Vigilar els petits dipòsits on s'acumula l'aigua (com a elements decoratius), les xarxes de sanejament, amb especial atenció als embornals o els sistemes de reg, entre altres possibles focus de cria és missió fonamental.

El control del mosquit amb tractaments biocides en l'entorn urbà requereix la localització dels focus i l'aplicació de tractaments locals per professionals capacitats i amb els corresponents permisos per a l'ús i aplicació de productes biocides.

 En l'àmbit domèstic, des de Salut Pública es recomana la instal·lació de teles mosquiteres, portar màniga llarga i pantalons ajustats al turmell. Respecte a l'ús de repel·lents cal emprar-los en l'exterior i durant el temps necessari i complint estrictament les instruccions d'ús quant al nombre màxim d'aplicacions diàries.
També cal evitar tenir a casa aigua estancada en pitxers, poals, plats baix dels testos o desguassos dels patis.