L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 13 de juny del 2016

El ball de les enquestes davant el 26-J (VI): Enquesta Valencia Plaza

El PP es manté com la força més votada en el País Valencià segons l'enquesta encarregada per València Plaza a l'empresa SyM Consulting de la intenció de vot en les eleccions generals del dia 26, amb la qual cosa aguanta l'embranzida de la coalició A la Valenciana. La candidatura conjunta de Compromís, Podem i Esquerra Unida es consolida com a segona força i guanyaria un escó.

El PSOE i Ciutadans retrocedirien en percentatge de suport. Els socialistes es mantenen per sota del 20% i poden perdre un dels 7 escons que van obtenir el 20D. Els resultats de Ciutadans amb prou faenes canvien, ni en percentatge de vots ni en el seu reflex en escons, cinc, encara que no tenen assegurat el de Castelló.

L'enquesta de SyM Consulting indica que la correlació de forces es manté respecte a les eleccions generals del passat 20 de desembre, si bé en el repartiment dels 33 escons -un més que el 20D per l'augment de població de València- els més beneficiats per la repetició de les eleccions generals serien la coalició A la Valenciana i el PP.

En el cas de A la Valenciana, la incorporació d'EU a la confluència Compromís-Podem es traduiria en un avanç de quasi tres punts en percentatge de vot, la qual cosa li permetria passar de 9 a 10 escons del total de 33 que es trien el pròxim 26J.

La previsió sobre el resultat en escons de la Valenciana coincideix amb l'apuntat en la macroencuesta del CIS els resultats del qual es van conèixer aquesta setmana. La clau estaria en el repartiment dels cinc diputats en la província de Castelló, on la coalició podria guanyar un escó que perdria el PP. 

El PSOE cauria en vots, lleugerament però el bastant com per a veure perillar un dels 7 diputats que va aconseguir el 20D. L'enquesta el situa en una forqueta d'entre 6 i 8 dels 33 diputats que es trien.

Informació basada en Valencia Plaza

1 comentari:

Anònim ha dit...

Entre Podemos i PP tinc clar el vot.