L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 30 de juny del 2016

El 29 de juny del 1707 es va promulgar el Decret de Nova Planta que suposava la pèrdua dels Furs i lleis pròpies valencianes.



El Govern de l'Estat del PP, amb Mariano Rajoy al cap, aprofitant-se del Tribunal Constitucional ( TC) continua la croada d’anul·lar tot allò que siga la recuperació de lleis històriques valencianes, abolides “por derecho de conquista” pel Borbó Felipe V després de la batalla d’Almansa. 
 
Així, i com a conseqüència dels recursos inconstitucionals del govern de Rajoy , el Tribunal Constitucional ja ha tombat diverses lleis del dret foral valencià, a pesar que en la reforma de l’Estatut es reconeix lo potestat de les Corts Valencianes de poder legislar sobre aquest dret foral. El PP castigant-nos i els valencians votant-los! El Món al revés! 
 
La defensa del Dret Històric Valencià contingut en els Furs Valencians, són per a la Generalitat, part de la nova legitimitat que es vol volem per a construir una Espanya diferent, una Espanya inclusiva, l'Espanya federal del segle XXI. 
 
Els recursos del govern de Rajoy ha fet que el Tribunal Constitucional haja declarat inconstitucionals la Llei Valenciana d'Unions de fet i la Llei de Règim Econòmic Matrimonial Valencià, malgrat la competència de la Generalitat reconeguda en l’Estatut Valencià – que el PP no ha respectat - de recuperar i aplicar el dret civil propi com a continuació de la tradició jurídica històrica del poble valencià. 
 
La vicepresidenta Mónica Oltra va llegir ahir el manifest en el qual el Consell anuncia que “usarà totes les vies jurídiques possibles” per a resoldre el conflicte existent amb el Govern espanyol i, d'aquesta manera, “garantir la capacitat de recuperació i desenvolupament del dret civil foral valencià com a part fonamental del dret històric valencià” que el Govern valencià reivindica. 
 
El president, Ximo Puig, va reclamar el dret del poble valencià a “conservar, desenvolupar i modificar” el dret històric valencià, “tal com estableix el nostre Estatut d'Autonomia”. Al seu parer, l'acumulació de pronunciaments del Tribunal Constitucional “no constitueix un fet aïllat en l'Espanya actual, sinó que respon a una concepció de l'Estat cada vegada més centralista”. 
 
Incís nostre: Val, senyor president, però mire en quin partit està vostè abans de fer qualsevol esment a Espanya com a estat centralista. I recorde vostè, com exemple, que de PSPV res i de PSOE tot. I mentre el seu partit noreconega la pluralitat d’Espanya, tot el demés són bufes de pato: vostè no farà cap passa endavant, més enllà de les paraules ben intencionades. ¿D’acord? Continuem... 
 
El president també va dir ahir que “la Comunitat Valenciana (sic) es mereix una Espanya oberta, que assumisca una realitat plural. Una Espanya concebuda de baix cap amunt i no de dalt cap avall”. 
 
La vicepresidenta Mónica Oltra ha recordat que el dret històric “no és un fòssil del passat”, sinó que es tracta d'“un dret viu del poble valencià” i que amb les actualitzacions pertinents, “mereix ser conservat i impulsat cap al futur”. “El dret històric valencià, juntament amb la nostra llengua, constitueix un dels elements fonamentals de cohesió social del poble valencià”.