L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

dimecres, 8 de juny del 2016

El ball de les enquestes davant del 26-J (IV)


L'enquesta elaborada per Celeste-Tel para eldiario.es situa a Units-Podem en disposició de superar al PSOE en diputats parlamentaris. La candidatura liderada per Pablo Iglesias i Alberto Garzón obtindria el 24,4% dels vots i entre 79 i 85 escons. El PSOE de Pedro Sánchez, amb el 22,1% dels suports, obtindria entre 83 i 86 escons.

És la primera vegada en una enquesta de Celeste-Tel que es veu la possibilitat d'un sorpasso al PSOE en vots i també en escons.

Si es compleix el pronòstic, caldrà esperar a l'últim moment per a saber el guanyador. Una qüestió fonamental, perquè sumant els escons (171 en la part alta de les forquetes), la possibilitat de majoria absoluta està a l'abast de la mà. 

El bloc d'esquerres torna a estar per sobre del sumat per PP i Ciutadans. La possibilitat d'acord per l'esquerra està limitada, no obstant açò, per la complicada qüestió d'aclarir qui lideraria el Govern.