L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 15 de juny del 2016

PLENARI DE JUNY 2016: L'Ajuntament demana l'alliberament de la reserva de sòl al sud del terme.


El plenari de l’Ajuntament, a proposta del govern municipal de Compromís, i per unanimitat va aprovar sol·licitar a la Generalitat que deixe sense efecte la reserva de sòl per a construir la ronda de circumval·lació de Tavernes. Actualment no es veu viable eixa infraestructura, no contemplada en cap actuació de la Generalitat.

La reserva de sòl va ser aprovada l'any 1995 per la Generalitat com a pas previ a l'execució d'una via que trauria fora del casc urbà la comarcal CV-50. La zona afectada per la reserva tenia 95 hectàrees de terreny agrícola (sobre les 1.200 fanecades) distribuïdes en una franja de 200 metres d'ample més enllà del riu Vaca, entre el mateix riu i la Muntanya de l'Ombria.

La previsió existent era construir una via que hauria connectat la CV-50 amb la nacional N-322, arrancant a l'oest del municipi, a l'altura de la fàbrica d'Asfaltos Chova, fins a la unió amb el Camí Vell de Gandia. La via, com s'indica en l'expedient municipal, si s'hagués executat hauria afectat a milers de metres de terreny de cultius.

El propi Ajuntament destaca en la petició que han passat 21 anys des de la reserva imposada per la Generalitat però ni s'ha executat la carretera ni existeix constància de la construcció perquè no figura actualment en el Pla de Carreteres.

L'Ajuntament considera que manca de sentit que els propietaris es troben amb dificultats per a poder dedicar el terreny a l'ús agrícola, perquè han de reclamar els permisos a la Generalitat si desitgen realitzar activitats en aqueixes parcel·les.

Tampoc s'oblida en la petició que les obres de la variant haurien afectat a espais de gran valor natural, cas del barranc de Bolomor, un lloc on existeixen exemplars endèmics, sense oblidar l'afecció al patrimoni històric que suposa l'afecció d'aqueixa via al jaciment de la Cova del Bolomor i del poblat del Ràfol.

El regidor d'urbanisme, Josep LLácer, ha considerat que les activitats a realitzar en la zona de reserva són limitades per tractar-se de sòl qualificat com “no urbanitzable” però hi ha activitats considerades d'usos compatibles i la liberalització facilitaria els tràmits als propietaris.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que va votar PSOE, PP i EU?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es va votar per unanimitat a favor.
EU no estava present per motius personals del seu regidor.