L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 16 de juny del 2016

El 26-J, hi haurà més meninfotisme valencia?


El PP va perdre més de mig milió de vots en relació amb els comicis del 2011. Va ser la llista més votada, però de sobte, el seu graner de vots va amenaçar ruïna. I ara corre un risc amb la convocatòria del 26 de juny. La qüestió és saber si serà el final del graner de vots que hem estat els valencians per al PP des del 1993.

Va perdre la Generalitat i la majoria de les institucions gràcies als acords entre un PSOE en hores baixes i forces emergents com ara Compromís i Podem. Aconseguia mantindre’s com a la llista més votada, però les enquestes comencen a posar-ho en dubte amb eixos 9-11 diputats que atorguen a la coalició Compromís-Podem-Esquerra Unida-A la Valenciana. 

La clau la circumscripció de València. El 20 de desembre passat el PP va obtenir 837.000 vots a tot el País i 11 diputats, mentre la suma dels aconseguits per Compromís-Podem (671.600) i per Esquerra Unida (111.600) superaria ara els 783.000 vots i aconseguiria els 10 escons. O siga una diferència de vots a favor del PP de poc més de 53.000 vots, un sol escó d’avantatge. 

El PP té en la nova coalició d’esquerres el rival que va deixar de ser el PSOE, quan ja va ser superat per Compromís-Podem fa sis mesos. I si mirem els resultats de fa sis mesos, l’avantatge del PP s’esfuma a la circumscripció de València. Obtenia 442.000 vots però es quedaria a més de 22.000 per davall de la suma dels 464.400 de Compromís-Podem (395.700) i Esquerra Unida (68.700). A la Valenciana podria ser la llista més votada en la “província”. Aquesta vegada, la circumscripció elegeix un diputat més, que seria per a la coalició d’esquerres i el repartiment quedaria en 6,5,3 i 2.

A Alacant i Castelló, la incorporació d’EU a la coalició provocaria canvis en el repartiment, si es repetiren els resultats. A Alacant, el PP estaria 62.500 vots per damunt d’A la Valenciana i a Castelló, uns 14.000, però l’enquesta del CIS situa el PP i A la Valenciana disputant-se la victòria a la província de Castelló. 

O siga un resultat ajustat pel que fa a la força més votada, un fet que no passava en unes eleccions en territori valencià des de fa molt de temps. Per això, A la Valenciana ha triat el gest de la ‘v’ com a símbol i el lema “la victòria de la gent”, com tampoc és casual que Rajoy tinga previst un acte a València el dia 24 només unes hores abans de tancar a Madrid la campanya electoral. 

Davant tot açò, en la que ens ha caigut i ens cau als valencians amb el govern de Rajoy i els dels PP valencià, cal plantejar-se si els valencians tornarem a fer ús del nostre  meninfontisme habitual.

La qüestió està en saber si els valencians i les valencianes, després de tots els casos de corrupció, després de tots els afers judicials per la visita del Papa, Vaersa, Caso Taula, Caso Noos, Gurtel, Púnica... amb el que van eixint com l'Hospital de Castelló,  i amb tants i tants dirigents del PP de València, Castelló i Alacant, jutjats, investigats i en presó, després del despreci i discriminació que ha ens ha fet el PP en el finançament, o les inversions, després dels retalls en sanitat i educació, després de tant i tant... si seguirem votant-los amb la majoria que ho hem fet durant tants anys. 

Esperem que el meninfotisme dels valencians canvie a la fi. Perquè, ni el PP podria quedar tant alt, ni els valencians tan baix!