L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

divendres, 10 de juny del 2016

Ahir es va cloure el III Cicle d'Economia i Territori a Tavernes



L’Ajuntament de Tavernes va cloure ahir el III Cicle d’Economia i Territori amb la xerrada “La Marina de València. Un espai urbà des de l’economia i la societat”. 

L’acte va començar amb una intervenció del regidor de Foment, Josep Llácer, que va fer un resum dels temes desenvolupats en aquest tercer cicle, mentre Pau Pérez va presentar al ponent, Vicent Llorens Martí, director general del Consorci València 2007, xeraquer i geògraf, artífex de tot el canvi urbanístic a Gandia, d’on es funcionari.

Vicent Llorenç va indicar que la Marina Real es pública, amb un 20% de l’Ajuntament, el 40% de la Generalitat i el 40% l’Estat espanyol i es va mostrar partidari de capgirar tota la "coentor" causada pel PP, amb totes les barbaritats rebudes citant com exemple 45 línies telefòniques. I tot això s’ha de fer sense dogmatismes. 

Va relacionar el que ha estat La Marina Real ( l’antic port de València, davant els poblats marítims i que s’ha convertit en la zona més degradada social i urbanística de la capital) amb una forma de governar del PP que va dur a una despesa de 319 milions per a un únic esdeveniment: l’Amèrica Cup, sense cap previsió de que s’ha de fer després amb la infraestructura. 

Segons indicava, sembla ser que la gran operació era degradar més i més encara el territori amb l’excusa de tombar totes les construccions i fer de nou un gran projecte immobiliari, o siga, el negoci per als de sempre. 

Tot això s’està tractant de capgirar des del govern que presideix l’alcalde Ribo, i el gran objectiu es la revalorització dels poblats marítims i la seua recuperació mitjançant instal·lacions que siguen per a usos cívics i no només mercantils. I ací va citar entre altres possibilitats el ser el gran poliesportiu públic valencià, o usos educatius amb FP per a preparar treballadors de manteniment de barcos, espai d’oci públic, espai de promoció empresarial, llançadores, incubadores d’empreses.

I al final va sorgir la pregunta de com tot això pot beneficiar Tavernes i la Valldigna. El ponent ho tenia clar que el camí es la col·laboració entre vivers i incubadores d’empreses, així per exemple i quan a les empreses de bioquímica que allí s’implantaran i de recuperació de dieta mediterrània poden tenir en el nostre territori la base per a proves, o bé també usar la nostra platja per impuls d’esports nàutics. 

Una pantalla va permetre seguir a la perfecció totes les explicacions

Compromís millora la sala de plenaris per celebrar actes municipals 

La conferència va servir també perquè els assistents comprovaren com el ponent Vicent Llorenç feia bon ús de les instal·lacions amb que el govern de Compromís ha dotat el plenari per millorar i facilitar els actes que se celebren en la sala de plenaris.

Tal como hem explicat en diverses ocasions, des de principis d'anys l'Ajuntament ofereix un servei de retransmissió dels plenaris per internet i canal de youtube, que tambe s'amplia a actes celebrats en el saló de plenaris, com són xerrades, conferències o presentacions, que com els plenaris es poden també seguir per streaming. 

La instal·lació ha estat aquests dies el centre de les critiques de l’oposició a pesar que el sistema constitueix un avanç i una millora de cara a la informació ciutadana dels actes propis de l'Ajuntament. L'oposició ha criticat eixos vora 14.000 euros que ha costat totes les millores introduïdes (que comprenen càmera, l'aparell Matrox d'emissió i de gravació,  micròfons inalàmbrics que ja valen la meitat, etc. etc tots els components de bona qualitat) i ho comparen amb el que ha costat en altres ciutats però.... això sí, sense oferir cap dada sobre que s'ha instal.lat allí i la qualitat i el tipus de servei i d'instal·lació que s'han dut en eixes localitats. Vaja com en els cotxes: no es pot comparar un Ford Fiesta amb un Audi darrer model d'alta gama.

Ahir els assistents podíem comprovar com la xerrada es recolzava amb eixe sistema de projecció instal.lat i com sobre la pantalla ubicada darrere el ponent es projectaven dades i demés qüestions relacionades amb els punts de la xerrada perquè els assistents seguiren millor les explicacions, mentre un televisor situat al davant permetia controlar tot el desenvolupament de l’acte i la qualitat del mateix.