L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

divendres, 24 de juny del 2016

El valler Vicent Pons i Grau, premi "Memorial Patxi Sánchez" de Donostia

Vicent Pons i Grau, segon per l'esquerra, junt al valler Antonio Vercher, segon per la dreta

El valler Vicent Pons i Grau (Tavernes 1949), ha rebut el “Premi Memorial Patxi Sánchez” en els jornades sobre Gerència de Risc i Direcció d’Emergències de l’Ajuntament de Donostia. Pons i Grau manté des de fa molts anys una gran relació amb les Administracions del País Basc on ha participat en programes i cursos sobre la prevenció de riscos i actuacions en emergències. 

En aquesta ocasió, ha impartit una conferència sobre l'objectiu de la tecnologia forense “Les prestacions de l'enginyeria forense en el desenvolupament tecnològic” en referència a l'últim dels seus llibres publicats, on ha indicat que cal cercar alternatives perquè els resultats de l'error humà, “que es produiran, fem el que fem”, siguen el més lleus possible, perquè “en la pràctica totalitat dels incidents, l'origen és un error humà, causat generalment per un excés de confiança”

En el acte intervingué el fiscal de sala, el valler Antoni Vercher, que dictà la conferència: “El tractament dels incendis forestals per la Fiscalia de Medi ambient i Urbanisme. Deu anys d'experiència".

El premi "Patxi Sánchez" va ser instituït per l’Ajuntament de Donostia, la Universitat del País Basc i l’asseguradora Marsh i l’han rebut institucions com la DYA, Creu Roja, Vicente Zaragüeta, l’Associació Espanyola de Lluita contra el Foc (Aself), Teledonosti i enguany el nostre paisà. 
Vicent Pons i Grau al seu despatx
Introducció a l'enginyeria forense 

El valler Vicent Pons i Grau ( enginyer industrial, enginyer químic i matemàtic) és un gran desconegut per als vallers malgrat que "viu, resideix i vota" - com ell sol dir- a Tavernes. Es potser el millor expert en la investigació d'incendis, a més d‘autor de la primera tesi doctoral a Europa sobre la dinàmica del foc, l'origen i causes dels incendis.

Dirigeix l’empresa “Oficina Tècnica d'Enginyeria Forense” que ha investigat incendis com el que va matar a 11 brigadistes a Guadalajara, el que va devastar la torre Windsor de Madrid o el més recent de Campofrío, a Burgos, per citar alguns tant a Espanya com en el món, perquè es farien la llista interminable. 

El seu últim llibre “Introducció a l’enginyeria forense”, és una introducció a la problemàtica dirigida a universitaris i professionals, i malgrat ser un llibre-manual tècnic universitari exposa de forma clara i amena els principals camps de l'Enginyeria Forense (avaria de maquinària, contaminació ambiental, sinistres en enginyeria civil i edificació, incendis, accidents de trànsit,.....), amb la finalitat que es prenga consciència de les diferents tipologies de sinistres, mètodes d’investigació i causes en cada camp. Aquest llibre, com tots els seus, compta amb versions en castellà, anglès i valencià, traduït pel també valler Miquel Joan. 
 
Altres llibres de Pons i Grau són “L’explosió de la muntanya”, fonamental per a entendre que va passar en l'incendi forestal de Guadalajara en el 2005, on van morir 11 brigadistes, o “Dinàmica del foc”.