L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 19 de juny del 2016

El ball de les enquestes davant el 26-J (IX): Enquesta LEVANTE-EMV



 
L’enquesta realitzada per Invest Group per a LEVANTE-EMV i Información indica que l’aliança Compromís, Podemos i EU avançaria al PP i seria la força més votada al País Valencià. 
 
“A la Valenciana” aconseguiria un 31’3% dels vots superant el 30,2 % del PP, encara que cal veure com es tradueix en diputats, doncs hi ha un empat tècnic entre els dos partits. 
 
Els socialistes, per la seua banda, podrien salvar la pell doncs el sondatge els dona una estimació de vot del 23,6 % i podrien fins i tot aconseguir un diputat més que a desembre. 
 
La enquesta augura una reculada electoral de Ciudadanos que perdria un diputat i quatre punts de suport popular (del 15,8 a l'11,8 %). 
 
Alacant apareix com la circumscripció “problema” i on PP i A la Valenciana es disputarien un escó. 
 
València és la província on està en joc un escó més pel que fa al 20D: de quinze es passa a 16 i segons el sondeig “A la Valenciana” com PSOE guanyarien un diputat (arribarien a sis i a quatre, respectivament), mentre que PP perdria un (baixaria a quatre) i Ciudadanos no es mouria (dos). 
 
A Castelló continuaria el PP com a primera opció per als electors i s’apunta a una repetició dels resultats. 
 
La bretxa entre “A la Valenciana” i el PP és més important en intenció directa de vot i dóna quatre punts d'avantatge a la coalició d'esquerres: 24 % enfront de 20,2 del PP. 
 
Hi ha també un 20 % d'indecisos, que no manifesten el seu vot. No obstant açò, a l'octubre passat, data de l'anterior baròmetre de Invest Group, l'índex d'indecisos era major, del 33,1 %.