L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

diumenge, 5 de juny del 2016

Per fi som capdevanteres en alguna cosa a Espanya!!!

Som capdavanters a Espanya …. en la caiguda de la inversió en obra pública civil amb un 92 % menys d'inversió que fa una dècada, segons l'informe anual de l'Associació d'empreses Constructores i Concessionàries d'Infraestructures (Seopan).

El govern de Rajoy del PP només va invertir en el País Valencià 218 milions d'euros quan foren 2.750 milions en el 2007. Malgrat la recuperació econòmica, tan repetida per Rajoy i pel PP, ací no ho hem notat res de res i el PP ha continuat les retallades en obra pública el 2015 en reduir el pressupost un 49 %.

La Federació de Contractistes d'Obra Pública de la Comunitat Valenciana (Fecoval) i la Càmera de Contractistes acaben d'advertir que s'han perdut molts anys d'inversió i el País València necessita en els pròxims deu anys 18.000 milions d'inversió per recuperar temps perdut.

Les dades de Seopan reflecteixen que l'ajust pressupostari de l'Estat ha sigut molt més dur en la nostra terra que en la resta d'Espanya. L'adjudicació pública d'obra civil s'ha reduït a Espanya un 72 % des del 2007 però el 92 % a València, Alacant i Castelló. A nivell nacional, en el 2015 la licitació pública va baixar el 30% mentre en la nostra terra ha sigut del 49 %. Cal donar gràcies al PP i a Rajoy per aquesta nova discriminació. 

L'infrafinançament que pateix el País València des del govern de Madrid també s'ha notat en les licitacions d'obra pública de la Generalitat, amb una retallada del 97 % en aquests últims anys. Segons l'informe de Seopan, la licitació d'obra pública de la Generalitat va ser en el 2007 de 707 milions, 90 en el 2014 i 22 l'any passat. En aquest apartat, també liderem les retallades a nivell estatal.