L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 29 de juny del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Sempre igual: mentint i manipulant


Al PP no li ha agradat les dades del dèficit pressupostari que hi havia fins el passat abril: un 0’38% respecte del PIB. I no els ha agradat perquè ells, en el mateix període de l’any passat, i governant la Generalitat tenien el 0’79% del PIB. Això vol dir que el nou Consell ha fet una reducció del 51%.

El bo del cas és que eixes dades no són de la Generalitat, sinó que són xifres fetes publiques pel Ministeri d’Hisenda aquesta setmana i estan en el web ministerial. Així i tot, el PP a través del diputat Rubén Ibañez va manifestar dissabte tot el contrari: que el deute no financer s’ha incrementat un 8,6% i va acusar a la Generalitat de fer trampa.

El conseller d’Hisenda ha acusat al PP de “mentir” i usar “dades falses” per negar les xifres fetes publiques pel propi Ministeri d’Hisenda i ha qualificat de "demagògia patològica" las crítiques del PP. Com veieu, lectors i lectores, res de nou, i siga a gran escala autonòmica o local, és la tàctica que solen usar a Tavernes amb assiduïtat: mentir a vore si queda alguna cosa.
.
El PP a Tavernes va deixar la caixa de la Hisenda Municipal plena de teranyines i amb moltes factures sense pagar. I ara el Conseller d’Hisenda ha recordat que el PP a nivell autonòmic va amagar milers de milions en factures en els caixons durant 20 anys de govern a més de saquejar directament les arques de la Generalitat. Damunt, ara té la gosadia de qüestionar el propi Ministeri d’Hisenda, que reconeix que hi ha una bona gestió actualment.

I un altre detall a recordar: El PP va amagar el déficit de la sanitat valenciana a Europa i això ha estat motiu d’una multa d’Europa al Govern central per valor de 19 milions. Per cert Montoro li reclama al Consell que la pague, però.... ¿No seria molt millor i just que eixos 19 milions de multa els paguen els responsables del PP que van amagar el déficit?. 

I perquè veieu com actua el govern de Madrid: el govern de Rajoy va atorgar al Consell del PP en 2015 una liquidesa de 2.954 milions en els primers mesos de l’any, però enguany amb un Consell que no és del seu partit ho ha reduït a 536 milions, és a dir, quasi sis vegades menys. 

Com veieu, igual dona que siga l’Administració local que autonòmica. La tàctica és mentir i manipular, a vore si cola. Potser millor ens aniria als valencians i valencianes si d’una punyetera vegada el PP es molestara a exigir més inversions de l’Estat i deixara d’humiliar-se i posar-se de genolls davant del seu partit de Madrid.