L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.684
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.584

dijous, 2 de juny del 2016

Les universitats privades fan práctiques gratuïtes en els hospitals públics

Que durant el govern del PP en la Generalitat, i especialment en la època de l'expresident Francisco Camps, l'ensenyament privat va ser el gran beneficiat en educació és un fet que ningú dubta ni discuteix. Només s'ha de fer memòria de les retallades, tant en el nombre del professorat com en les les aules dels centres públics, sense oblidar els barracons dedicats als alumnes de la pública. Un panorama que en cap moment, més bé al contrari, va viure la privada.

Ara ens hem assabentat per la informació que publica la premsa que durant el govern de  l'expresident Francisco Camps es va autoritzar a les universitats privades valencianes a fer pràctiques gratuïtes en els hospitals públics a pesar que s'incomplia la Llei d'incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques :s'utilitzaven hores de treball com a professionals de la la salut públic per a ser tutors d'alumnes d'una universitat privada. I açò solament es podia dur a terme en entitats públiques, segons la llei.

Les universitats públiques tenen destinada una partida per a contractar a professors associats assistencials que dediquen entre sis i dotze hores setmanals a fer classe, a més d'ensenyar als alumnes la part pràctica. Cada convocatòria de professors associats assistencials per a Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Psicologia Clínica, Biotecnologia i Farmàcia apareix en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana per a les universitats de València, Alacant, la Jaime I o la d'Elx.

Aquesta fórmula no existeix per al professor de la universitat privada i, segons consta en els convenis amb les universitats, les pràctiques es realitzen de forma gratuïta, confirmat tant per la pròpia Universitat Catòlica com en el portal de transparència de l'Hospital General de València. Més privilegis a l'ensenyament privat, gràcies al PP.