L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.282
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.752

divendres, 3 de juny del 2016

INFORME: "13TV" el canal de televisió de l'Església espanyola

Anunci de la presència de Cospedal (PP) en el "Cascabel"


13TV”, la televisió de la Conferència Episcopal , és una televisió amb un discurs polític tancat que no proposa l'evangeli i convoca a un públic pròxim al PP i d'edat elevada"

Aquesta és una de les principals conclusions de l'informe encarregat per la pròpia Conferència Episcopal –l'òrgan de Govern de l'Església espanyola– per a avaluar la seua televisió on inverteix més de deu milions d'euros a l'any en la cadena, la major part d'ells procedents de la polèmica casella de l'IRPF. Mentre tant, la Església només ofereix 6 milions a l'any a Càrites.
“13TV” té unes pèrdues similars a aqueixa xifra de 10 milions que inverteix, i per tant és un canal poc viable, a més d'allunyat de la doctrina social de l'Església i del missatge moderat i aperturista que s'escolta des del Vaticà. 

L'informe analitza els llums i ombres del canal, i denúncia que programes com “El Cascabel” o “La Marimorena” demostren que "13TV és una televisió eminentment política amb una marca definida en la dreta". 

L'informe evidencia, una vegada més, les tensions existents en la Conferència Episcopal entre els bisbes de la línia dura i els partidaris d'una Església més moderada, en la línia del Papa Francisco, liderats pel cardenal Blázquez i els arquebisbes Osoro i Omella. 

En l'òrbita del PP 

"En aquest moment de canvi social i polític, l'exigència de neutralitat i l'obertura a les diferents sensibilitats es converteix en una urgència de diàleg", constata l'informe, que no obstant açò denuncia com "el canal televisiu es mou directament en l'òrbita política del PP amb els programes estrela “El cascabel” d'Antonio Jiménez, i “La Marimorena”, de Carlos Cuesta".

El document subratlla les denúncies d'alguns bisbes, com el de Tànger, Santiago Agrelo, per a qui la cadena "infringeix clarament l'opció pels pobres i pels que no tenen veu, clarament condicionat per les dependències polítiques"

"13TV és un canal amb un perfil culturalment pobre i dirigit especialment a un públic de la tercera edat", afigen els experts per escrit, que també apunten que "no és un canal plural des del punt de vista religiós". 

Per açò, reclamen "un canvi de guió" en “13TV”si la Conferència Episcopal vol mantenir la seua propietat: "La televisió de l'església espanyola no va per bon camí ni en l'objectiu de la presència de l'Església en la societat ni en el diàleg amb la cultura ni en la comunicació de l'Evangeli". 
La Conferència Episcopal està dividida respecte a la conveniència de finançar un canal més polític que evangèlic, de to pujat i escorat a la dreta, la qual cosa deixa fora a molts creients de l'espectre “13 TV”.