L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

divendres, 3 de maig del 2019

Tavernes va acollir ahir el lliurament dels Premi Sambori comarcal en la Casa de la Cultura



 Tavernes va acollir ahir el lliurament de premis de la 21a edició del Premi Sambori i que implicava especialment els centres, els alumnes dels quals arribaven a aquesta fase després de superar la fase de centres.

 



La Casa de la Cultura estava plena de gom a gom per assistir al lliurament dels premis als 3 millors relats de cada curs entre centres de la comarca. Durant l’acte es projectaren 2 vídeos de Musiescola i van actuar els xiquets i xiquetes del grup infantil dels Balls Populars de Tavernes.  


  

Cal remarcar que és la  Fundació Sambori qui impulsa aquest concurs de literatura amb l’objectiu de promoure la creació literària i el desenvolupament creatiu, així com difondre l’ús literari del valencià dins l’àmbit escolar. Paral·lelament, el concurs posa en valor la nostra llengua i incentiva les joves generacions a desenvolupar la creació literària en valencià.




El  Premi Sambori s’adreça a l’alumnat de totes les etapes educatives: Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes, Escoles Oficials d’Idiomes i a l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials, i els autors poden acompanyar els seus treballs amb il·lustracions, que també seran avaluades.


El termini de presentació de les obres va finalitzar el 8 de febrer de 2019 i des d’aleshores les obres presentades passen per la fase de Centres, on l’alumnat escriu a l’aula el seu conte, l’equip docent tria tants treballs com aules de cada cicle i  el centre lliura els treballs seleccionats a la Comissió Organitzadora de la Trobada d’Escoles en Valencià de la comarca. En la fase Trobades  es determina les obres guanyadores per modalitat.





Les obres guardonades en aquesta fase comarcal tenien premis de lots de llibres i material escolar, excepte en les modalitats col·lectives, on el premi era material per a l’aula. Entre tots els treballs de la fase Trobada es van atorgar tres premis per categoria, una menció honorífica i material escolar.




Tot el procés acaba aquest mes de maig, quan més endavant es donaran a conèixer els premiats segons el veredicte d’un jurat format per persones del món literari, educatiu i cultura. Les obres guanyadores formaran part d’un llibre de la Col·lecció l’Arc de Sant Martí

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tindria que explicar Eva Palomares que fa donant premis per l'ensenyança en valencià quan estan en contra de que s'ensenye valencià en les escoles. No tenen vergonya.

Anònim ha dit...

Els xiquets i xiquetes... el futur del País, hem de apreciar tot el que tenim, gent, ensenyament, sanitat... Etcètera.