L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 9 de setembre del 2021

Continua la lluita contra les espècies vegetalas invasores en el riu Vaca, pas previ per a replantar amb espècies autòctones



L’alumnat de l’especialitat de Forestal del Taller d’Ocupació “Millorem… Tavernes III”  ha realitzat una nova pràctica de tractament amb productes fitosanitaris per a reforçar l’actuació que setmanes enrere va realitzar al riu Vaca dins de la campanya que du a cap la Confederació del Xúquer per eliminar les canyes i altres especies invasores del marge del riu.

Tal com vam informar en una passada publicació, l'alumnat havia reforçat la tasca que feia el mantell de plàstic mitjançant l'eliminació dels rebrots, una actuació que ara ha repetit amb un recorregut pel llit del Vaca en el terme de Tavernes,  on s'ha anat comprovant per un costat, els resultats aconseguits, i per un altre fent ara  un reforç en aquelles zones on s’ha estimat convenient i s’ha continuat eliminat restes de canya i de rizoma per tal de controlar l’expansió d’aquestes espècies invasores. La pràctica s’ha realitzat seguint els requeriments de l’Ajuntament i de la Conselleria.

 

En concret hi ha tres especies invasores: la canya comuna (Arundo donax), el Ricinus comunis i els paraigüetes (Cyperus alternifolius) que reclamen una major atenció per la facilitat que tenen de rebrot o reproducció. La identificació d’espècies vegetals s’ha fet utilitzant l’aplicació PlantNet.

Recordem que el mantell geotèxtil cobrirà els marges del Vaca durant un període de vora 18 mesos, i la seua missió principal és ofegar les arrels i els rizomes de les canyes, cosa que s'aconsegueix també amb el gran calor que es produeixr davall el gruixut plàstic, i que pot arribar a temperatures superiors als 70º C.

Una vegada passat aquest temps, tota la riba del riu serà plantada amb especies vegetals autòctones, encara que haurà de fer-se un seguiment per evitar nous brots de les especies invasores.