Tal com vam informar en una passada publicació, l'alumnat havia reforçat la tasca que feia el mantell de plàstic mitjançant l'eliminació dels rebrots, una actuació que ara ha repetit amb un recorregut pel llit del Vaca en el terme de Tavernes, on s'ha anat comprovant per un costat, els resultats aconseguits, i per un altre fent ara un reforç en aquelles zones on s’ha estimat convenient i s’ha continuat eliminat restes de canya i de rizoma per tal de controlar l’expansió d’aquestes espècies invasores. La pràctica s’ha realitzat seguint els requeriments de l’Ajuntament i de la Conselleria.
En concret hi ha tres especies invasores: la canya comuna (Arundo donax), el Ricinus comunis i els paraigüetes (Cyperus alternifolius) que reclamen una major atenció per la facilitat que tenen de rebrot o reproducció. La identificació d’espècies vegetals s’ha fet utilitzant l’aplicació PlantNet.
Recordem que el mantell geotèxtil cobrirà els marges del Vaca durant un període de vora 18 mesos, i la seua missió principal és ofegar les arrels i els rizomes de les canyes, cosa que s'aconsegueix també amb el gran calor que es produeixr davall el gruixut plàstic, i que pot arribar a temperatures superiors als 70º C.
Una vegada passat aquest temps, tota la riba del riu serà plantada amb especies vegetals autòctones, encara que haurà de fer-se un seguiment per evitar nous brots de les especies invasores.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.