L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 11 de setembre del 2021

El "44é Festival de Balls Populars" se celebra avui dissabte a partir de les 22'30 a la Plaça Major

 

El  "44é Festival de Balls Populars" se celebrarà demà dissabte, a partir de les 22'30 hores a la Plaça Major, amb el protagonisme del "Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes", en un espectacle que actuació comptarà amb la presència i actuació de tots els grups de l’Escola de Danses local, des dels més menuts fins els més veterans, els quals pujaran a l'escenari per oferir als vallers i vallers una nit de musica popular i tradicional local. (Imatge superior el 43é Festival, any 2019)

El grup del poble ens oferirà peces del nostre folklor tradicional com són el Ball de Comptes per la de l’U, la Malaguenya de Barxeta, la Dansa del Vetlatori, el Bolero de Tavernes, la Xaquera Vella, el Ball dels Panderos, entre altres, i allò que és molt important, amb la participació dels més menuts del grup, cosa que permet renovar i mantindre la flama de les nostres tradicions.

Una actuació molt esperada, després de la suspensió obligada el 2020 per la pandèmia, en un festival que torna de nou a la Plaça Major tot i respectant les normes de seguretat sanitària i les mesures anticovid. Confiem i desitgem que no s'hi presente cap inconvenient en forma de mal oratge, i el festival torne novament al seu lloc habitual de sempre, la Plaça Major, després de quatre edicions. 

Cal recordar que el 42é festival, any 2018, es va haver de trasllada a la Casa de la Cultura per l'amenaça de pluja, on "El Forcat de Danses" de València ciutat va ser el grup convidat.


 

Una mateixa situació es va viure l'any 2019, on també per l'imperatiu del mal oratge el festival es tronava a celebrar a la Casa de la Cultura, comptant com ma grups convidats la Rondalla “Arnadí” i la "Colla l’Aixama" de Relleu que compartiren escenari amb el Grup de Balls Populars de la Vall de Tavernes.

 

 

Actuació del grup de Tavernes al 43 Festival del 2019