L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 6 de setembre del 2021

Expliquem les noves restriccions al País Valencià, vigents de la mitjanit fins al dilluns 27 de setembre


 
El Consell ha anunciat que aquesta pròxima mitjanit començarà a relaxar les restriccions contra la covid-19, després de la millora de dades del País Valencià. S'aixeca el confinament nocturn, es reobri l'oci nocturn i s'eliminen els topall de persones en reunions socials. 

Aixeca el confinament nocturn

La comissió interdepartamental ha acordat acabar el confinament nocturn en les poblacions on encara era vigent. Els seixanta-vuit municipis del País Valencià on era d'aplicació el confinament nocturn queden lliures de la restricció i tots els valencians i valencianes poden circular per tot el territori.

Torna el lleure nocturn

L'oci nocturn torna amb limitacions: reobrir fins a les 3 hores de la matinada i amb la cabuda de local al 50%. A la barra només s'estarà per demanar consumicions. Continua la prohibició de ballar.

Es relaxa el topall de trobades socials: ja no està vigent la limitació a deu persones com a màxim.
 
Hostaleria i restauració

— A l’interior del local limitació del 50% de la cabuda. Caldran mesures molt estrictes de neteja i ventilació.
— Ocupació completa de les terrasses dels locals de restauració.
— Els establiments han de tancar a les 00.30.
— L’ocupació en taules serà d’un màxim de deu persones a les terrasses i vuit a l’interior, excepte els convivents.
— La distància entre taules serà de dos metres a l’interior i un metre i mig a l’exterior.
— El consum s’ha de fer sempre en taula.
— No es permet la celebració de balls ni a l’interior ni a l’exterior dels locals de restauració.

Celebracions, esdeveniments i concentracions de persones

Les celebracions d’actes multitudinaris en interiors es manté al 50%, amb un màxim de 1.500 persones. Es podrà superar aquest topall quan l’esdeveniment es puga dividir per sectors i es permet així un màxim de dos sectors amb 1.000 persones cadascú.

Esdeveniments a l’aire lliure: la cabuda serà del 75% i hi podrà haver fins a 3.000 persones. Podrà arribar fins a les 5.000 persones, si es pot dividir l’espai en cinc sectors.

Esdeveniments esportius

Limitacions de públic a les competicions de la lliga de futbol i la lliga ACB de bàsquet. Si se celebren en pavellons coberts, l’ocupació màxima serà el 40% amb un límit de 4.000 persones. Si es fa en espais oberts, l’ocupació s’amplia fins al 60% amb un màxim de 20.000 persones.

Altres mesures de cautela, seguretat i higiene

— Es mantindrà la distància de seguretat d’un metre i mig.
— Als ascensors o muntacàrregues, l’ocupació màxima serà d’un terç de la capacitat.

Ús de màscara

— L’han de dur les persones majors de sis anys en qualsevol lloc tancat. En els mitjans de transport per terra, mar o aire. La Generalitat recomana continuar amb l’ús de la màscara en espais a l’aire lliure que no siguin platges o espais naturals.