L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 3 de setembre del 2021

Vídeo del llamp que va impactar la matinada d'ahir dijous en la Goleta


Ahir dijous, a les 2 hores 18 minuts de la matinada un llamp impactava en un edifici de la Goleta. La veïna Cristina Juan Talens va poder enregistrar el moment de l'impacte al terre des d'un edifici prop de la farmàcia de l'Avinguda de la Marina. 

 

 

Tot i la distància en línia recta - calculem sobre uns 1.200 metres- del lloc d'impacte al punt de la gravació, aquesta ens permet observar la gran força i intensitat del llamp - es va fer de dia uns instants- i s'escolta perfectament el tro i la remor del so posterior. En la zona pròxima, els veïns conten que va fer l'efecte com si hagués explotat una bomba, i fins i tot els edificis tremolaren uns instants per l'impacte.

El llamp no va causar danys personals, ara si que va donar molt d'espant i temor als propietaris de la casa i els veïns. El que si que va ocasionar va ser molts danys materials en l'habitatge de l'impacte i també ja més menors en els habitatges veïns en afectar sobretot electrodomèstics i el cablejat i quadres elèctrics de les cases, alguns del quals presentaven diferencials fosos. Fins i tot, els treballadors que arreplegaven el fem per la nit en el camió, van notar els efectes en forma de descarregues elèctriques.

Eixa mateixa nit, i als pocs minuts de l'impacte, una dotació de bombers, de la policia local i empleats d'Iberdrola es presentaren en el lloc per ajudar els veïns.

Agraïm a Cristina Juan Talens que ens haja facilitat el vídeo.