L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 22 de setembre del 2021

Tavernes habilita una Oficina d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere



L’Ajuntament de Tavernes posarà en marxa els pròxims dies una Oficina d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere encapçalada per un agent del cos policial valler especialitzat i format en el Sistema VioGén, qui estarà en coordinació i comunicació constant amb el departament de Serveis Socials municipal.

Aquesta oficina especialitzada permetrà coordinar, des del primer indici d’aparició de qualsevol violència de gènere, una resposta conjunta per a atendre les víctimes i oferir seguretat, assessorament jurídic i suport emocional i psicològic immediat en un espai segur i privat. 

L'Oficina d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere, que treballarà 
amb la implicació i col·laboració de les dues regidories de Serveis Socials i de la Seguretat Ciutadana, tindrà també com a finalitat informar de l’itinerari que hauran de seguir les víctimes i donar una atenció òptima als seus fills i filles des del primer moment, garantint el seu benestar físic i mental.

Així la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Noèlia Alberola, destaca que “aquesta oficina és una realitat gràcies a la bona predisposició de la Policia Local i al bon fer dels dos departaments, que treballen colze a colze durant els 365 dies de l’any per fer front a la violència masclista”.

Mentre per la seua banda, el segon regidor implicat, Josep Llácer, de Seguretat Ciutadana, ha agraït “la implicació de la Policia Local en la lluita contra les violències de gènere. És molt important comptar amb policies formats en matèria de violència de gènere i preparats per a acompanyar adequadament a les víctimes”.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha ressaltat que “amb esta oficina especialitzada millorarem i agilitzarem l’atenció a les víctimes de violències de gènere i als seus infants. Des de l’Ajuntament continuarem destinant recursos per a lluitar contra esta xacra que colpeja diàriament la nostra societat”. 

Tavernes rep més de 15.000 euros del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament de Tavernes ha rebut una subvenció de 15.206,90 euros del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, una quantia que s’incrementa considerablement respecte a l’exercici anterior.

Així, el consistori valler continuarà aplicant polítiques per a aturar les violències de gènere, ampliant els recursos per als programes i les iniciatives de conscienciació i prevenció contra el masclisme, i la formació de les forces de seguretat, el personal sanitari, el professorat i el personal de l’administració pública.