L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 22 de setembre del 2021

El periode de DANA no ha acabat i les previsions d'avui indiquen grans pluges a la nostra comarca



Tot apunta a que el dia d’avui, dimecres, quan entrarem a la tardor – també dit primavera d’hivern-  a les 17 hores i 21 minuts, continuaran les pluges intenses en la nostra zona, almenys durant tot el matí. Els models d’oratge preveuen en una major inestabilitat les  pròximes hores i afectaran a les comarques de la Safor, la Marina, La Vall d’Albaida i les Riberes, i de fet AEMET ja ha donat avis taronja en previsió de fortes pluges (vore imatge de dalt).

Aquestes són habitualment localitzades amb la qual cosa no vol dir que en tot el territori on s’ha donat l’avís va a ploure a bots i barrats. En alguns casos seran en forma de tempesta i es poden acumular al llarg del dia fins a 200 litres o més, però repetim això serà de manera puntual.

Previsió de pluja a partir de les 8 del mati

 

Actualment, i fins a les 7 del matí d’avui dimecres, les precipitacions sobre la Valldigna han estat generoses i sense períodes de grans intensitats. Els acumulats són distints segons els pobles de la Valldigna i, fins i tot dins d’un mateix terme municipal varia segons estiga localitzada l’estació d’AVAMET, organització de la qual arrepleguem les dades.

Així els acumulats de Barx ens indiquen un total en el període de pluges que va començar dilluns sobre els 79 litres, pràcticament el mateix que a Benifairó que està sobre els 78 litres mentre Tavernes arreplega un poc més i arriba als 90 litres, però repetim que hi ha petites variacions en litres segons estiga l’estació en Cambro-Ull de Bou, o Els Sequers o la Goleta. La pluja ha anat també acompanyada de períodes de vent i en la Goleta, sempre segons AVAMET, han bufat ratxes de 48 quilòmetres per hora. 

Previsió de l'acumulat total del dia d'avui

 Cal esmentar també que  els models que hi havia ahir dimarts per a la zona geogràfica del sud de València i nord d’Alacant en cert aspecte no s’han complert quan a la localització de la pluja, i sí bé és cert que ha plogut molt, va ser majorment en la mar i no dins del territori.

De tota manera, sempre són previsions però així i tot cal estar atents a l’oratge i la seua evolució, més que res perquè de vegades les pluges es donen molt localitzades.