L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 7 de setembre del 2021

L'Ajuntament dóna a conéixer els actes de les Festes del Poble 2021



L'Ajuntament de Tavernes ha donat a conéixer la previsió d'actes que organitzarà amb ocasió de les Festes del Poble 2021, una celebració que ve marcada per la situació sanitària i les restriccions en els esdeveniments i actes populars. 
 
Per segon any, l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura i Festes, ha programat una sèrie d’activitats culturals per a celebrar les Festes Majors del 2021 amb seguretat i les màximes precaucions. Les activitats, a celebrar del 10 al 19 de setembre, seguiran un control d’aforament i serà obligatori fer ús de la mascareta per a previndre possibles contagis de la Covid-19.

El pròxim divendres 10, donaran inici les festes amb el Festival de Ball en la plaça Major a càrrec de l’Acadèmia Feel Dance. Per al dissabte 11 i diumenge 12 hi ha programades activitats per a tota la família, amb contacontes i tallers infantils al voltant del llibre ‘La Pedra de les emocions’ i l’espectacle ‘La Factoria dels Sons’ per als més menuts i menudes, la Cursa de les Escoles de Ciclisme i els festivals de Balls Populars i de Corals que ens faran gaudir de la cultura i la música valenciana.

El mateix dia 11 de setembre es farà el trasllat del santíssim Crist de la Sang des del Calvari fins a l'església Sant Pere (12 hores). La pujada del santíssim Crist serà el diumenge 19 després de l’eucaristia en el seu honor (19.30 hores). D’altra banda, el dimarts 14 se celebraran els actes religiosos en honor a la Divina Aurora a partir de les 19.30 hores.

Eixa mateixa setmana, els esdeveniments culturals arrancaran el dimecres 15 amb protagonisme de les activitats infantils amb l’obra teatral ‘La Clau Màgica’ i l’actuació de Ramonets el dijous 16 en la plaça Major, que anirà seguida del concert de Frankie’s Funkinjectors.

El divendres 17 la programació s’allargarà durant tot el dia amb l’escape room ‘Correterres’ i la ‘Gaming Experience’ per als i les adolescents vallers. La Plaça dels Sequers acollirà el Rondaballs amb Almudena Francés, i a l’Avinguda Corts Valencianes tindrà lloc el novedós concurs caní de disfresses, una desfilada de gossos en adopció de l’Associació Animalista de Tavernes i una exhibició d’agilitat. Tancaran la nit els espectacles musicals ‘La Pato Trau la Llengua’ i ‘Fuego Violeta’, amb la veu de la cantant vallera Elena Grau, actuació que comptarà amb un Punt Violeta dins de la campanya ‘Fes una ventada a les desigualtats’ impulsada per la Regidoria d’Igualtat i Dona en col·laboració amb l’associació Alanna.

Dissabte, dia 18, començarem amb ritme amb la masterclass de zumba en el Passeig del País Valencià, i l’acabarem amb les notes musicals de la Societat Instructiva Unió Musical Tavernes de la Valldigna acompanyant les lletres del cantautor valencià Pep Gimeno ‘Botifarra’ i, per últim, el concert de ‘The Lorian’.

Les festes valleres del 2021 finalitzaran el diumenge 19 amb el grup de música infantil ‘La Glüps Band’ de la companyia Scura Splats i, ja per la nit, el tradicional castell de focs d’artifici en la zona de Marjaletes (23 hores). 
 
La regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, ha assenyalat que “som conscients que la pandèmia encara no ha passat, per això, hem preparat una programació cultural des de la prudència i la responsabilitat. Malauradament són moltes les activitats que la COVID-19 ens està impedint gaudir i esperem que l'any que ve ja es puguen celebrar les Festes Majors amb normalitat”.