L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 2 de setembre del 2021

Una nit moguda, amb aiguats forts i molt d'aparell elèctric, amb el pas del front de la DANA sobre el nostre territori



El pas pel nostre territori del front davanter de la DANA va produir ahir per la nit, a partir sobre tot de mitjanit, un espectacular sistema convectiu que va produir precipitacions no exagerades en quantitat, però si molt cridaneres per la intensitat que plovia, cosa que feia que l’acumulat total d’aigua que mesuren les estacions s’aconseguira en pocs minuts. El mapa superior ens mostra la situació general exactament a la mitjanit passada. 

La tempesta – més bé podíem dir una continuada successiu de tempestes – van anar acompanyades de vent i de molt d’aparell elèctric, on els llamps il·luminaven la fosca nit com si d’un castell de foc d’artifici es tractara.  La successió de llamps entre la pluja en alguns moments fou quasi continua i amb el gran esclafit del tro en alguns moments tenies la sensació de tremolor de l'habitatge. A poc a poc, la tempesta va escampar i va seguir direcció i es va perdre dins de la mar.

 

Dades generals de la Valldigna d'ahir dimecres, dia 1

 

Les quantitats mesurades per les estacions meteorològiques a la Valldigna són molt variades segons el punt de localització de l’estació. Ahir dimecres a Barx (Depuradora) es mesuraven 18 litres, mentre a la zona plana de la Valldigna era Benifairó qui més pluja arreplegava,  16’5 litres, i quantitats diverses a Tavernes essent l’estació Ull de Bou-Cambro (més prop a Benifairó) qui mesurava més quantitat.

 

Dades que coneixem de la Valldigna d'aquesta matinada de dijous, dia 2

 

 La situació canviava a partir de mitjanit, amb el màxim de la tempesta: l’estació del Pator a Benifairó mesurava 26’1 litres i a Tavernes eren 23 als Sequers i 23’1 a Ull de Bou-Cambro. Les dades que hem arreplegar d’AVAMET a les 7 del matí no informen de dades a la platja. Desconeixem també si l’aiguat va ocasionar alguns danys materials.

A hores d'ara la situació general està calmada, el cel presenta bastants núvols i la previsió és que tal com avance el dia, sobretot a la vesprada, cresquen núvols d'evolució que poden deixar aiguats i tempestes sobre tot més en zones d'interior i sempre amb caràcter irregular.

 Les dades de la  informació són les que AVAMET (Associació Valenciana de Metereologia "Josep Peinado" publica en el seu web. Molt agraïts per la tasca que fan.