L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 12 de setembre del 2021

Tavernes va gaudir d'una gran nit de folklore local amb l'actuació del "Grup de Balls Populars de la Vall de Tavernes"


La Plaça Major va acollir ahir el "44é Festival de Balls Populars" amb l'actuació i total protagonisme del "Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes", i on poguérem gaudir de les evolucions sobre l'entaulat de tots els grups de l’Escola de Danses local, des dels més menuts fins els més veterans, interpretant un conjunt de peces escollides del folklore valler i valencià.

Una actuació enguany molt esperada per diverses circumstàncies: feia quatre anys que el festival uns anys per problemes d'oratge i l'any passat per la pandèmia no s'havia pogut celebrar a la Plaça Major. El Grup de Balls Populars va oferir un espectacle que va entusiasmar els assistents que aplaudiren llargament totes les actuacions.

 

 

El festival començava amb la interpretació de "La Carraspera de Culla" i la "Jota d'Alfarp" que van ser ballades pels balladors i balladores més menuts.

Després vingueren peces tan entranyables per als vallers i valleres com "El Ball de Comptes",  per continuar amb el "Bolero de Guadassuar", la "Jota de Benimodo" en quatre passades i el "Bolero de Castelló".

 

 

Els balls local tornaven a ser protagonistes amb peces com la "Malaguenya de Tavernes" i el "Bolero de Tavernes" per continuar amb "L'U del Tio Mariano", la "Jota de Banyeres" i el "Ball dels Panderos".

Un espectacle vistós i colorit, on les evolucions dels balladors i balladores posaren alegria en una nit d'oratge agradable i on va destacar la participació dels més menuts del grup, que han de ser el sosté futur del grup i mantenidors dels nostres balls i cançons populars.