L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 de setembre del 2021

Trencadís ha presentat i ha estrenat a Tavernes "La clau màgina", la setena funció que posa damunt les taules d'un escenari


"La clau màgica" és la setena funció que la companyia de Tavernes “Trencadís”  posa sobre les taules a la Casa de la Cultura de Tavernes, en la que ha estat les primers funcions de representació amb doble funció a les 17.30 h i a les 19.30 hores del dia d’avui, dimecres.

Previ a l’estrena de l’espectacle, ha tingut la presentació de l’espectacle, on han participat Jose Tomàs Chafer i Josep Mollà per part de Trencadís, Mamen Mengó com a autora del text i directora (el codirector Víctor Lucas no ha pogut assistir a la presentació), i els tres actors que donen vida als personatges de la funció: Yeray Varo (Guillem), Ana Conca (Mare, Secre, Broki i Musa dels Records) y Pau Vercher (Consciència i Por)

Josep Mollà afirmava que  “aquesta és la primera vegada que Trencadís presenta un espectacle de producció externa, i també es la primera vegada que ens atrevim a girar amb una obra que no és de creació pròpia”. 

 


 
La presentació va deixar pales que Trencadís, que fins ara ens tenien acostumats a treballs amb segell propi, i habitualment amb textos del valler Josep Mollà i amb direcció de Jose Tomàs Chàfer, han seguit un camí diferent. Així, el mateix Chàfer ens contava en la presentació que “en aquesta ocasió presentem un espectacle que vam veure, ens va agradar moltíssim, ens enamorem del format i comencem a moure fils per a poder gestionar la producció en gira”.

Cal indicar que “La clau màgica” és una producció de “Off Arts Escèniques” que s'ha pogut veure a la Sala Off de València durant mesos i que, gràcies a un acord entre Off i Trencadís, ha iniciat la gira de ma de la productora vallera Trencadis.  No es tracta per tant d'una simple distribució, sinó que Trencadís assumeix la producció de la gira de l'espectacle, de manera que passa a formar part del catàleg de la companyia.

I avui per la vesprada, a les 17’30 hores, ha tingut la primera representació en la Casa de la Cultura de la nostra ciutat tot i que, com han confirmat els responsables de Trancadís, es portarà l'espectacle a diferents teatres del País Valencià i de la resta de l'estat. De moment, esta confirmada la presència al Teatre Talía de València, al Gran Teatre de Xàtiva, al Centre Cultural d'Aielo de Malferit o el Teatre Chapí de Villena.

 La representació d’avui ens ha confirmat plenament el que aquest matí s’anunciava en la presentació: “La clau màgica” és un espectacle fresc, divertit, amb un ritme delirant, amb cançons que enganxen i amb coreografies plenes de fantasia. Però també es tracta d'una funció que ofereix un viatge interior del personatge protagonista.

I ací cal tindre ben present i recordar les paraules de Mamen Mengó, coautora del text i codirectora: “Encara que Guillem comença el seu viatge odiant els llibres, a poc a poc es va endinsant entre els seus records més ocults, va desempolsant experiències que tenia oblidades i va descobrint que no es trobava tan lluny de la lectura com pensava”. 

 Un viatge que compta amb una música original creada especialment per a l'ocasió per Víctor Lucas, qui també codirigeix l'espectacle al costat de Mamen Mengó. “Hem intentat que la música siga un personatge més de l'espectacle, que Guillem se senta acompanyat per melodies de diferents estils amb una intencionalitat narrativa en comú que les converteix en un element indispensable per a contar la història”. I a fe que ho aconsegueixen.

 En conjunt, un espectacle que brilla gràcies a l’equip de professionals que ha participat en la creació. Toñi B. Foracepi ha creat les coreografies, Pascual Peris ha dissenyat el vestuari, Luis Crespo ha donat vida a l'escenografia, Stefano Rechia ha realitzat el disseny de llums i Patricia Sánchez, Yeray Encalle i Jose Luís Cardona signen el videomapping.