L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 23 de setembre del 2021

La DANA en la seua retirada encara ens durà episodis de pluja. Ahir la Valldigna en va mesurar unes bones quantitats.


Avui ha començat el dia amb pluges bastant intenses a la Goleta, on segons AVAMET s’han arreplegat fins a les 7 del matí 26 litres, una bona quantitat que contrasta amb la mesurada en altres punts del termes, on per exemple dins del casc urbà, als Sequers, han estat de 6 litres.

I és que com ja vam dir ahir, hem tingut una DANA amb pluges intenses en punts molts concrets, mentre prop plovia poc. Així a Benifairó avui fins les 7 del matí només han estat 1’2 litres de pluja, a Barx 3’1 litres però a Gandia, relativament prop, se n’han arribat a mesurar en el centre de la ciutat 36 litres.  

Malgrat això, la Valldigna ahir va ser en conjunt una comarca amb bastant pluges però repartides de manera desigual, segons poblacions, i fins i tot molt desiguals segons la localització en el terme de les estacions d’AVAMET, com podeu comprovar consultant el llistat següent de pluges d’ahir. Simat no consta en cap mesura d’AVAMET. 

Avui sembla ser que encara tindrem episodis de pluja i cels ennuvolats en el sud de València i nord d’Alacant per tant hem de tindre encara precaucions. De fet AEMET ha donat avis groc al nostre territori, amb la qual cosa podem tindre pluges que en algun moment poden ser intenses, deixar fins a 30 mm en una hora o 80 mm en 12 hores... o no ploure pràcticament gens!.

Demà divendres la predicció apunta en principi a possibles pluges també al sud de València I nord d’Alacant, però tal com avance el dia el temps millorarà i el sol anirà predominant i també un augment en les temperatures, dissabte podem tindre algun ruixat esporàdic, fins arribar a una millora general diumenge on l’oratge serà estable, el sol lluirà i així serà també el principi de la setmana vinent, on podríem nou un any més l’estiuet de Sant Miquel.