L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 11 de setembre del 2021

Una "baixà" del Crist, distinta i condicionada per la pandèmia de la covid-19


Un any més s'ha complert la tradició i el Santíssim Crist de la Sang ja és a l'església parroquial de Sant Pere. Com ve essent l'habitual des de l'any 1885, quan tingué lloc la primera baixa del Crist des de l'ermita del Calvari. I ja són 136 anys.

 

No ha estat una "baixà" i una processó com tantes vegades hem vist, amb un gran fervor popular i milers de vallers i valleres acompanyant la imatge en el recorregut pels carrers de Tavernes. Enguany, com ja va passar l'any passat, manen les circumstàncies que vivim i aquestes circumstàncies tenen un nom conegut per tots: la pandèmia mundial causada pel virus covid19 i haver de seguir totes les recomanacions sanitàries quan a actes multitudinaris.

 

Enguany ha estat per tant una processó distinta, amb hora distinta, tot i que el patró de la ciutat ha seguit un recorregut semblant:  carrer Dolors, passant pel Calvari, la travessia de Sant Antoni, i els carrers Roser, Sant Roc, Barranc, Sant Agustí i Trinitat, fins arribar a la plaça de l'Església, i entrada en el temple. 

 

 La imatge del Crist en aquesta ocasió acompanyada només pels sacerdots, els portadors de la carrossa i membres de la corporació municipal, mentre molts ciutadans i ciutadanes han seguit des de la portalada o balcons de ses cases el pas del seguici.

Més informació:

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2021/09/136-anys-de-la-baixa-del-santissim.html