L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 3 de febrer del 2019

Seguim desmuntant mentides: INFORME DETALLAT sobre els camins dels Tancat i Séquia la Bova


 

Ho vam dir i pensem complir-ho: el PP és molt acostumat a dir mentires quan els seues regidors fan manifestacions o expressen fets en les xarxes socials, i nosaltres pensem rebatre-les totes, aclarir les coses i desmuntar-les falsedats que tan sovint solen expressar.

Hem pogut llegir en les xarxes unes manifestacions del seu regidor senyor Enguix referides a la problemàtica dels camins Tancat i Séquia la Bova. Diu:  “no han posat solució alternativa a la que vam proposar i la seua situació ha empitjorat per les pluges i la inacció del Govern de Compromís . El Govern local va rebutjar la nostra iniciativa de sol·licitar a Diputació un conveni singular per a finançar este urgent i necessari projecte”.

Solsides dels marges del Vaca en el 2004
 
El senyor Enguix oblida algunes coses molt importants com són que els problemes dels camins Tancat i Séquia la Bova no es cosa de fa uns anys: van aparèixer l’any 2.000 amb governs del PP a Tavernes i van continuar creixent quan ell mateix era regidor d’Agricultura. I no van moure un dit davant Confederació per solucionar el problema. 

Nosaltres ja ho vàrem explicar a l’article: “Fa anys, molts anys que fan vacances (el PP)  i passen de Tavernes”.  Val la pena tornar-lo a llegir i vore les fotos.

El plenari va rebutjar pagar 6 milions pels camins, no el govern local 

El regidor popular no diu la veritat quan afirma que el govern de Compromís va rebutjar la seua iniciativa de que Tavernes pagarà els 6 milions que costa arreglar els camins. En el plenari de març del 2017, va ser el consistori valler qui va prendre eixa decisió amb els vots de Compromís, PSOE i EU.  Entesos?

El plenari va prendre eixa decisió en base als arguments que ja vam explicar ací en un article: “Informes de TYPSA i de Diputació: no es poden arreglar els camins si abans Confederació no arregla el caixer del Vaca”. 


L'any 2008 els camins ja tenien problemes

El plenari, en base als informes de TYPSA i de Diputació, deixava ben clar que els problemes dels camins vénen de la falta d'actuació durant anys de la Confederació, organisme competent per arreglar el caixer del riu. I els informes eren clars i  demolidors: no es deu asfaltar els camins fins que la base no siga segura, i això no passarà mentre els marges dels rius i el caixer no siguen arreglats i reforçats per la Confederació.

I no hem d’oblidar, a pesar que el PP no feia cap referencia que l’obligatorietat d’actuació la té la Confederació del Xúquer, organisme que depenia del govern de Rajoy. Però ells mai mogueren un dit, quan governava Rajoy, perquè la Confederació actuara i complirà la seua obligació i responsabilitat.  Això sí, volien que Tavernes quedara "castigada" a pagar els 6 milions d’arreglar els camins del riu Vaca abans que ho fera la Confederació governada pel seu partit.



 
Solsides als camins a l'any 2010


La Diputació ho va deixar ben clar: l'obligació és de la Confederació, governada aleshores pel govern del PP de Rajoy

I després van presentar la mateixa moció al plenari de la Diputació, però demanant que fora l’entitat provincial qui ho pagarà. El plenari de la Diputació, en base als informes dels tècnics de la mateixa Diputació, van dir clar i ras que els desperfectes dels camins i del riu Vaca eren deguts al mal manteniment i a la falta d’actuació de la Confederació, que era l’entitat responsable. I era Confederació, no l'Ajuntament ni la Diputació, qui havia d'actuar.

Per tant, no va ser Compromís qui va impedir actuar a la Diputació: va ser la mateixa Diputació qui ho va rebutjar en plenari perquè no era competent ni responsable. 




Jordi Joan i Joan Baldoví van traslladar a Madrid els problemes del Vaca. Ni cas del govern de Rajoy

Els informes i Diputació diuen que ha de ser Confederació, depenent del govern de Rajoy, qui arregle el caixer del riu i els camins. El PP de Tavernes no va fer cap gestió


Els informes indicaven que l’Ajuntament havia d'exigir les obres i actuacions a la Confederació, o siga al govern de Rajoy. El govern de Compromís, com  és sabut i massa explicat, va mantindré múltiples reunions amb Diputació, va anar a Madrid amb l’exigència de l’actuació urgent. I el PP de Madrid mai no va fer cas a les demandes.

I preguntem:  ¿Quantes gestions va fer el PP de Tavernes des del 2007 al 2011, essent regidor d’Agricultura el senyor Enguix, o entre el 2011 i el 2018 amb govern de Rajoy per exigir-li a la Confederació les actuacions en el  riu Vaca? Ni una, ni mitja ni cap. Vacances totals. I després culpen els altres d'inacció.

I damunt de no actuar, en el 2011 el govern de Rajoy va paralitzar el projecte de millora del Vaca entre el naixement a Simat i la desembocadura a Xeraco, que hauria servit per avançar en la solució dels problemes dels camins del Tancat i Séquia la Bova. 

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Els camins estan fets pols.

Anònim ha dit...

Tens rao, per per culpa del pp que no va fer res cuant podia en les intitucions, tenien prou faena en el Vergeret , piscina i plantan palmeres a preu de caviar i tot lo del horta abandonat.

Anònim ha dit...

Sou molt mentiders. Reviseu el plenari de març de 2017, reviseu. Es va aprovar per unanimitat dels presents

La Cotorra de la Vall ha dit...

No li admetem acusacions falses que som mentiders, ni de vosté ni de ningú. Mai, mai ací s'ha dit una mentida.

Ara si vostè confon les coses o té problemes de comprensió lectora, és el seu problema i una cosa greu. Revise bé la noticia que hem publicat, revise. I hem dit que el regidor Sr. Enguix va manifestar: “ El Govern local va rebutjar la nostra iniciativa de sol·licitar a Diputació un conveni singular per a finançar este urgent i necessari projecte”.

I nosaltres sempre hem parlat d’eixe proposta al plenari, i que es va plasmar en la MOCIÓ I en la sessió de març del 2017. No hem parlat mai de cap altra moció, perquè en eixe plenari no va ser l’única moció que es va presentar sobre el tema. La MOCIÓ II que mai hem comentat també es va debatre i votar.

O siga, va haver dos mocions en el plenari: la primera del PP i de la qual el regidor Enguix ha dit que “el govern local va rebutjar la nostra iniciativa....” i que va ser de l’única que hem parlat en la nostra noticia. La MOCIO I, a la qual ens hem referit, estava presentada pel PP i demanava que l’Ajuntament pagarà 6 milions per arreglar els camins. I va ser rebutjada pel consistori, no pel govern de Compromís, com diu el seu regidor.

I si no ho ha llegit bé, ens ho diu i li aconsellarem alguna òptica del poble. Mai hem parlat sobre la MOCIÓ II, que mescla pel mig, i de la qual parlem ara.

Pensem que una persona amb ganes de saber més s'hauria plantejat: si hi ha una MOCIÓ I... hi haurà també una MOCIO II de la qual no es parla. Ací la te:

La MOCIO II la pot llegir : https://lacotorradelavall.blogspot.com/2017/03/plenari-marc-2017-tavernes-acudira-als.html

I diu ben clarament: moció presentada per Compromís, PSOE i EU, on s'insta a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a executar les obres descrites als informes de la Diputació i TYPSA per consolidar els marges del riu i asfaltar els camins rurals del Tancat, de la Séquia la Bova i altres.

Però també diu ben endavant que va ser molt sorprenent comprovar com el PP votava a favor de la moció conjunta de Compromís-PSOE-EU quan era totalment contraria a la presentada per ells en el punt anterior.

En resum: el PP va votar a favor de la primera moció per ser l’autor, i després quan la resta de resta de partits presenta una segona moció alternativa, totalment contraria a la seua, també la voten a favor. Incomprensible, no?. Visca la coherència.

Ho té clar ara? I suposem que també té clar que vosté ens parla d’una moció de la qual en la noticia no es diu res. I ho fa de forma manipuladora simplement per a tractar-nos de mentiders.

Però ja li ho hem dit: Ací mentires no cap. I li desmuntarem sempre les del PP.

Per tant, revise’s el plenari, revise-se’l. I després revise el que hem dit en la noticia, revise-s’ho.

I de lliçons i ètica a l'hora d'informar no ens en done.

Anònim ha dit...

Molt aclaridor i ben ecplicat cotorra, perque no diu el sr/a que diu que es mentira, que va fer el pp. desde el 2.010 cuant eu controlavent tot per solucionar el problema. No res i ara volen donar les culpes a tots, la gent no es tonta.