L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 13 de febrer del 2019

INFORME: El mur del Vergeret que no va pagar "Pro Vergeret" i altres "pufos" heretats de governs anteriors.



El passat plenari  tot Tavernes va poder conèixer un nou “pufo"” del PP que sumar a la ja amplia col·lecció. Un "assumptet" del qual no s’havia mai parlat en plenari: el govern del PP havia firmat amb la urbanitzadora “Pro Vergeret” que la construcció del vial i el mur al costat del Vaca la pagaria l’Ajuntament, o siga Tavernes.

El vial i mur són infraestructures del Vergeret, era una obligació a construir per “Pro Vergeret” dins de les obres de la urbanització, però alegrement el PP va decidir que no, que ho pagaria l’Ajuntament, o siga Tavernes.

I al final, ni es va executar el vial ni el mur. I el mur no es va fer i després va vindre la sentència judicial: part del Vergeret està il·legal. I més greu: no hi ha altre remei iTavernes ha de construir el mur, exigit per Confederació, un cost de centenars i centenars de milers d’euros quan hauria d'haver estat una obra de la urbanització.




Document que alliberava Aquagest de finançar el col·lector

El prèstec d'Aquagest: Però no és l’únic pufo dels populars: els anys 2007 i 2008 el PP i amb uns pressupostos amb romanent negatiu de 3’4 milions i 4’5 milions, van demanar i obtindre d’Aquagest un préstec de 2’7 milions a canvi del cànon de l’aigua potable fins el 2026.

I a canvi de què? Aquagest va quedar lliure de l’obligació de finançar 2'7 milions del col·lector de la platja a interès zero. I ara l’Ajuntament el pagarà dels seus propis recursos i amb plans plurianuals quan el finançament corresponia a l’empresa de l’aigua potable. Aquest pufo s'acabarà de solucionar, com hem dit, en el 2026.



Planta de reciclatge de Guadassuar

El rebut del reciclatge: Un altre dels "pufos" memorables: l’Ajuntament cobrava el rebut d’arreplegada de fem on estava inclosa la part de Diputació pel reciclatge a la planta de Guadassuar.

El govern del PP si que ho cobrava tot, però no li l’abonava a la Diputació. I va deixar un deute gran, 1'7 milions, que s’ha estat pagant des del 2011. Fa unes setmanes es va acabar de pagar. Un pufo liquidat: 1'7 milions menys de deute heretat.



Sembla mentida però sí, es el passeig abans de l'aparcament

L'aparcament: Però si no vols caldo... dos tasses! I més pufos! No han explicat mai el perquè, però van decidir transformar allò que era un passeig ben arborat i amb bona ombra en un sequeral amb aparcament subterrani. Adéu passeig, adéu arbres i adéu les restes dels refugis de la guerra!!!

Al dos anys de funcionar, l’empresa concessionària va dir: açò no renta. I com que allò que no renta, es deixa, la concessionària va tornar la concessió a l’Ajuntament.  I a pagar-li l’obra feta: sobre els 2 milions d’euros. Un altre pujo solucionat.

La inacabada piscina coberta. Ja li queda poc...


La piscina coberta: Van atorgar la concessió de la piscina coberta a una UTE amb puntuació econòmica de 0 (zero). Així ens ha anat. L’any 2011, sense acabar i endarrerida en el temps, l’empresa es declara en fallida i tot passa a mans judicials.

Ara, amb els temes judicials clars, es redacta el projecte d’acabament i s’han previst 800.000 euros en el pressupost per a l’acabament. A banda dels sobrecostos, que poden ser milionaris, el pitjor de tot són els 8 anys de perjudici per no poder usar les instal·lacions. Aquest pufo està en via de solució: s'està redactant el projecte d'acabament i hi ha la partida de 800.000 euros per a les obres d'acabament.

Avinguda de la platja: tubet enterrat i més de 120 places d'aparcament menys
 

El tubet-col·lectoret de la platja i les palmeres: Per no parlar del “tubet” que no porta l’aigua de pluja a cap lloc i que va ser enterrat en fer les obres de l’Avinguda de la platja que van eliminar més de 120 places d’aparcament, o per no dir tampoc de les palmeres plantades dins de grans “maceters” en la platja que estan desfent el pis del carrer i han servit per eliminar moltes places d’aparcament.

Un altre pufo en vies de solució amb l'adjudicació del vial perimetral i l'adjudicació del col·lector d'ací poc de temps.

Una bona col·lecció de pufos heretats pel govern actual i que han suposat milions, sense entrar en grans temes com l'eliminació del projecte del Vaca per Rajoy o la falta de solucions a la Goleta durant els set anys de govern a Madrid dels populars.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aleshores degut a aquesta informació que es va dir al plenari, les vivendes de la urbanització estan il.legals i ordre de demolició per una sentencia del tribunal suprem, perque el Ajuntament, mane qui mane, té desde fa molts anys la obligació de construir dit mur, perque, per irresponsabilitat o el que vullgau del antic govern municipal té obligació de construir-ho. I a que espereu!! durant els últims 8 anys imagine que algú sabria algo d aquesta informació i no s ha dit fins ara. Perque em optat primer en rescatar piscines, parquings, etc abans de arreglar la cagada que tenim moltes families del Vergeret, no entenc res d aquesta politica del i tu mes encara, sol.lucions es el que demanem els veins i no que ens hagen tingut en raons durant aquests darrers anys.

La Cotorra de la Vall ha dit...

S'ha dit i pensem que ho hem ben explicat que l'obligació era de l'agent urbanitzador dins de les obres d'urbanització i que el govern del PP va aprovar que, encara que les obres les havia de fer l'agent urbanitzador (repetim) cosa lògica dins de la urbanització, les pagaria l'Ajuntament, cosa no tan lògica, o siga el poble. Al final ni es va construir, com tampoc el vial. Però el conveni d'urbanització firmat està així i està vigent.

Quan es va conéixer la sentència del Suprem contra l'Ajuntament encara estava pendent si es feia o no el projecte del riu Vaca. Executar el projecte faria el mateix paper: eliminar la inundabilitat de la zona.

Es va saber que el projecte no es faria després que Rajoy va eliminar definitament el projecte, i a l'any 2015 en document que està publicat ací en la Cotorra, Acuamed l'organisme del Ministeri a través del qual s'executen aquest tipus d'obres va renunciar definitivament al projecte del Vaca.

Ho pot llegir aci:

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/11/delegacio-de-govern-trasllada-foment-la.html

Després de les reunions de l'alcalde a Madrid per reconduir el projecte, encara que fos la part que afecta el nucli urbà va quedar clar que el govern de Rajoy no anava a fer el projecte. De fet han estat 7 anys votant en contra les esmenes de Compromís de que s'incloguera en els pressupostos de l'Estat. Finalmenten una reunió amb Confederació la passada legislatura es va reprendre el mur, i es va adjudicar la redacció del projecte.

Es va fer un primer projecte i es lliura a la Confederació en aquesta legislatura, però va dir que no: més alt, amb una comporta en el pont que es tancaria en cas de plenes. El mur que s'havia pensat de 80 centimentres-1 metres segons lloc, com hem dit Confederació va dir que no i havia de ser des de l'assut al tol.lo i amb vora 1'80 metres.

I de nou a refer el projecte i enviar-lo a Confederació. Ja està allí va més d'un any i encara no l'han aprovat o no han dit una altra vegada si estan o no estan d'acord i així estem.

Totes aquestes coses ací les hem informades mes de vint vegades. Busque-les vosté i les trobarà. A banda de les nostres informacions, s'han publicat en els diaris i fins i tot es va fer una reunió fa uns mesos en la Casa de la Cultura per a tot el veïnat de la barriada que deduïm que no va anar. I estava la sala plena. I es va explicar ben explicat.

No té res a vore els projectes de rescatar piscines i pagar el pàrquing amb el mur. Cada projecte té el seu camí administratiu, tenen les seues consignacions en els pressupostos i ací s'han explicat ben explicats.

Dir que el govern actual ha passat del tema, és totalment inexacte i injust i, lamentem dir-ho, es rar que un afectat no conega aquestes coses.

Ací li posem nomes algunes noticies, sòlament les dels darrers mesos, i en pot buscar més:

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/10/informe-la-urbanitzadora-del-vergeret.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/11/lajuntament-transmet-un-missatge-de.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/11/lalcalde-tranquilitza-els-veins-del.html