L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 15 de febrer del 2019

Tavernes convoca els premis "Igualtat en les Falles"




La Regidoria d’Igualtat de Tavernes, que dirigeix la regidora de Compromís Noe alberola, ha convocat els premis per la "Igualtat en les Falles 2019". El guardó pretén reconèixer i premiar la tasca de les falles en la lluita contra la violència de gènere i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, a través de diferents canals de difusió on utilitzen el llenguatge inclusiu i no sexista.

L’Ajuntament pretén amb aquests premis contribuir al desenvolupament d’una educació no sexista que permeta, a través de la creativitat, caminar cap a una societat més justa, equitativa i lliure de violència per raó de gènere. Amb aquesta fi, les falles són unes festes participatives que convoquen al seu voltant un gran nombre de població i és, per tant, un suport de transmissió cultural a través de les diferents formes d’expressió i comunicació.
 
La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “l’educació de la societat respecte a la igualtat ha de ser constant, fins i tot hem de treballar-la la en períodes festius com són les falles. A més, són les falles el teixit associatiu més nombrós i actiu de les terres valencianes, i per tant poden convertir-se en una de les corretges de transmissió de valors i actituds basats en la igualtat”

El jurat tindrà en compte, dins del
procés de valoració del concurs, criteris com l’ús del llenguatge inclusiu en general i, en especial, la referència al llenguatge no sexista i a la conscienciació contra la violència de gènere, en la retolació de la falla, dels casal i el voltant, així com l’ús del llenguatge a les xarxes socials i al llibret faller.

També es tenen en compte les iniciatives que les comissions falleres impulsen, a través de qualsevol mitjà de comunicació, i que estiguen adreçades, exclusivament, a la conscienciació i formació en igualtat i contra la violència de gènere.

L’import dels premis ascendeix a 2.000 euros distribuïts en un primer premi de 1.000 euros, un segon de 600 euros i un tercer de 400 euros. Els premis en metàl·lic aniran acompanyats del corresponent palet. El jurat estarà format per la regidora delegada d’Igualtat, una tècnica municipal d’Igualtat de l’Ajuntament, una persona agent d’igualtat i dos persones membres del Consell de la Dona del municipi.
.