L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 11 de febrer del 2019

El projecte "Erasmus +KA201" s'ha desenvolupat al llarg de la setmana passada a l'IES Jaume II el Just.


L'IES Jaume Ii el Just ha celebrat al llarg de la setmana passada un conjunt d'activitats de caràcter formatius per als alumnes, tant els vallers com altres estrangers, que han conviscut uns dies a la nostra ciutat dins del projecte europeu "Erasmus+ K201".

Alumnes i companys d'estudis d’Itàlia, Alemanya i República Txeca han participat en el projecte europeu ERASMUS+ K201 “Storytelling Ancient Roman Traces Up to Europe”, desenvolupat a l’IES Jaume II el Just de Tavernes, que ha estat el centre acollidor de la primera mobilitat que es duia a terme amb alumnat i professorat. 




Molt diverses, intenses i enriquidores han estat les activitats realitzades per l'alumnat participant i que s'iniciaven el passat dilluns amb dos tallers al voltant de la "Hispania Romana" per conéixer els oritgens històrics i lingüístics. 


També visitaren el Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna, on pogueren adquirir coneixements sobre el Cister i el sistema monacal imperant a Europa a partir dels segles X i XI, i com no, també es va aprofitar la seua estada a Tavernes per conéixer el jaciment paleolític de Bolomor i assistir a alguns dels tallers que sobre la vida i costums de l'home de Neandertal s'hi expliquen, entre les quals està la pràctica en un taller de pedra lítica i obtenció de foc a partir dels recursos naturals. 


 Els dies 4 i 5 de febrer, s'hi va celebrar la 2a Reunió Transnacional del  projecte "Erasmus +KA201" on els coordinadors dels 4 centres educatius junt amb la Università Telematica Pegaso i el Bimed van seguir treballant en la confecció i organització del programa dels pròxims mesos del projecte. Les reunions es varen celebrar al  Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna, Casa de la Cultura de Tavernes i a l'IES Jaume II el Just. 


Dimarts fou el torn de la València romana i visitaren el Centre Arqueològic de l'Almoina on pogueren fer-se els seus amulets romans. La vesprada fou per als esports, en aquest cas com a eina per enfortir lligams entre nacions.

 

Dimecres, amb un oratge molt bo, l'alumnat
"Erasmus+" visitaren a la ciutat d'Alacant el jaciment arqueològic Lucentum, l’Illeta dels Banyets al Campello i, per la vesprada, el vilamuseu d'arqueologia subaquàtica de la Vila-Joiosa. Sense cap dubte va resultar un dia ben profitós.


Divendres fou l'ultim dia de la primera mobilitat del projecte "Erasmus+" per buscar les traces romanes antigues fins a l'Europa d'avui. Dia dedicat a la formació i recollida de documentació dels llocs visitats per construir una plataforma interactiva per navegar entre el passat romà i l'actual Europa. 


I eixa mateix divendres era un dia també d'acomiadaments i emocions, amb l'alegria d'haver conegut nous companys de viatge.  I fins la pròxima parada prevista: Alemanya.