L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 2 de febrer del 2019

L'alcalde i el conseller confirmen les xifres a Tavernes: 4'7 milions destinats a desenvolupar 37 programes de treball amb 626 persones contractades


L'alcalde, Jordi Joan, i el conseller d'Economia, Rafael Climent, confirmaven que des del 2015 a finals del 2018 Tavernes ha destinat més de 4'7 milions a desenvolupar 37 programes de treball, cosa que ha permés contractar a 626 persones del municipi.

El Conseller d’Economia, Rafael Climent, i l'alcalde Jordi Joan, varen confirmar les xifres en la roda de premsa celebrada a l'Ajuntament després de visitar l’Escola Taller Municipal.

La roda de premsa es va iniciar amb una intervenció de l'alcalde Jordi Joan que explicava que gràcies als programes subvencionats pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) l’Ajuntament de Tavernes té contractades a 152 persones, amb una aportació superior als 1'6 milions  i un desenvolupament d'11 programes d’ocupació diferent en l'any 2018.

Jordi Joan recordava que, en l'actual legislatura, i per a desenvolupar 37 programes d'ocupació diferents s’han invertit 4.764.173 euros, dels quals 4.390.09 provenen d’aportacions de subvencions d’institucions que han confiat en la gestió de l’equip de govern de Compromís. Això ha  permés signar contractes amb més de 600 vallers/es al llarg de la legislatura.

Visita al taller de millora de l'accessibilitat i l'entorn.

Comparant la situació de la passada legislatura, amb el govern del PP en la Generalitat, l'alcalde indicava que les subvencions rebudes ara, quan encara queda pendent el 2019, suposa multiplicar per 10 les ajudes rebudes. 

"Son programes que cuiden el municipi i l'entorn, però dona més satisfacció saber que gràcies a ells els nostres veïns han trobat treball" indicava l'alcalde que feia esment a la formació rebuda com a impulsora dels contractes aconseguits després. 

 Jordi Joan indicava que “amb aquestes ajudes oferim una nova oportunitat a les persones que s’havien quedat fora del sistema laboral i a la joventut que vol iniciar-se. Gràcies als plans d’ocupació, Tavernes rescata persones, els dóna formació i il·lusió, millora el seu currículum i els proporciona experiència laboral"

Manifestacions del Conseller als mitjans de comunicació

Climent destaca la disminució de l'atur i 200.000 nous afiliats a la S.S.

El conseller Rafael Climent va destacar que les ajudes a programes d'ocupació del govern del Botànic han arribat a 527 municipis de 542 valencians "i els 15 que falten, no ens han demanat res". També va confirmar que ajudes les destinades a la Safor-Valldigna han estat de 50 milions, mentre les de Tavernes són 4'4 milions, i que prompte es posara en marxa el nou programa "T'Avalem Plus" per al quals s'han destinat 50 milions d'euros. 

Climent destacava que era un dels objectius marcats en les polítiques del Govern del Botànic que, entre altres objectius, havien aconseguit disminuir l'atur del 23% al 14%, mentre més de 200.000 persones s'havien afiliat a la Seguretat Social.

Amb els joves del programa "T'Avalem"

"Els programes permeten realitzar tasques de millora en els municipis valencians, les persones desocupades aconseguixen formació i, també, se’ls garantix una remuneració des del principi. Així millorem la qualificació professional de les persones desocupades i impulsen la seua inserció laboral. És tracta d’una mostra del compromís del Consell per l’ocupació i també una oportunitat per a la millora i embelliment dels municipis valencians" assenyalava Climent al final de la seua intervenció.