L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 de febrer del 2019

La plaça del Prado és completament accesible amb la pintada dels passos de vianants.




L’Ajuntament ha procedit a pintar els passos de vianants de la zona del Prado després de les obres de millora que han servit per eliminar les barreres arquitectòniques i transformar en accessibles els passos existents que faciliten el pas al Centre de Salut i l’Escola de Música.

 


L’execució d’un programa de millora de l’accessibilitat en la zona ha implicat transformar en accessibles un conjunt de passos que no ho eren i que foren executats per anteriors governs. 

Els passos de fa anys majorment  presentaven barreres arquitectòniques perquè no es rebaixaren els rastells de les voreres,  o per la falta de referències en el terra per a persones amb dificultats visuals o de mobilitat  i, fins i tot,  es van construir en línia de carrer als encreuaments.

Per tant, les persones majors, amb mobilitat reduïda i fins i tots, les famílies amb carrets de bebè tenien més dificultats per accedir a la plaça, com també el tenien al caminar cap al CEIP Alfàndec, zones esportives municipals o el Passeig Colom.



Pas de vianants que, per normativa, s'ha desplaçat per millora de la seguretats dels ciutadans

Tot això s’ha corregit amb l’actuació que transformat en accessibles els passos de vianants de la plaça del Prado en els encreuaments amb els carrers Gandia, Xeraco, Mestre Sansaloni i Joaquim Verdú.

Les fotografies permeten comprovar com els passos de vianants s’han adaptat a la normativa actual: quota zero, paviments tàctils i franges visuals que faciliten el pas a les persones amb mobilitat reduïda i vianants en general. 


Pas de vianants que, per normativa, s'ha desplaçat per millora de la seguretats dels ciutadans


Igualment s’ha adaptat a la normativa el lloc d’ubicació d’alguns passos de vianants. La pintura antiga permet apreciar que alguns passos de vianants s’han desplaçat perquè per normativa s'han de localitzat a partir de la línia de façana i a partir del xamfrà, cosa que no acomplien alguns.

Pas de vianants que, per normativa, s'ha desplaçat per millora de la seguretats dels ciutadans


Sempre hi ha, i són els de sempre, els qui han criticat aquest desplaçament en uns pocs passos perquè diuen que fa perdre una plaça d'aparcament, sense valorar ni voler saber que és per normativa i per augmentar la seguretat del vianants i, fins i tot, dels mateixos vehicles.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon dia reviseu la plaça del prado perque falten ratlles a pintar i passos de vianants. Gracies