L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 24 de febrer del 2019

La liquidació del pressupost 2018 en 4 milions positius permetrà continuar les inversions a Tavernes. Ara hi ha 5 milions en fase d'execució.



Tavernes liquidarà el pressupost del 2018 amb 4 milions de superàvit, unes xifres que ja s’haurien informat en la Comissió d’Hisenda i que l’alcalde i candidat de Compromís, Jordi Joan, va fer públiques en l’entrevista que TeleSafor li va efectuar fa uns dies. Les xifres que facilitava deixen palés que l'Ajuntament de Tavernes ha passat d'estar en la bancarrota el 2011 a ser un municipi sanejat i amb capacitat d'inversió.

A preguntes del entrevistador, Jordi Joan, indicava que per poder comprendre la situació calia saber d’on va partir el govern municipal de Compromís, una situació que qualificava de “molt complicada” pel deute de deute de l’Ajuntament de 27 milions: 18 milions als bancs, 4’5 milions de dèficit de tresoreria, 2’4 milions de l’aparcament del passeig i 2 milions a la Diputació pel pagament del reciclatge que altres governs no feren.

El candidat de Compromís a l’alcaldia confessava que acabarà la legislatura amb un deute de 6 milions de deute, amb un aparcament pagat, amb un deute de Diputació liquidat i amb un superàvit positiu enguany de 4 milions. 

Eixos 4 milions es destinaran “2 milions a pagar més deute bancari, altres 1’2 per acabar les inversions en la via publica, parcs, jardins, obres d’accessibilitat i de recondicionament urbà que ja estan en marxa i es pagaran d’aquest romanent, iniciarem els col·lectors que ens han demanat els veïns després de les últimes pluges i anem a procedir a renovar els jocs infantils del Passeig Colom la zona urbana més concorreguda de Tavernes”.

Jordi Joan va assumir l’alcaldia de Tavernes amb un coeficient de deute del 125%, i acabarà la legislatura amb un coeficient del 40%, amb la qual cosa el municipi que en el 2011/2012 no podia ni canviar un taulell d’una vorera per falta de diners, ara mateix té una capacitat de 5 milions d’euros en inversions per a la ciutat.


Tenim una capacitat de inversions de 5 milions, que són els que actualment hi ha en marxa: 1’2 milions de les obres iniciades l’any passat, 2 milions per al col·lector de la platja i vial perimetral, 1 milió de recursos propis contemplats en el pressupost del 2019 i on es contemplen 800.000 euros per acabar la piscina coberta i executar la part final del Passeig Colon on s’habilitara una zona d’oci i habilitarem noves aules per a tallers d’ocupació per a foment de l’ocupació” assenyalava Jordi Joan. 

El candidat de Compromís, que es presenta a la reelecció a l’alcaldia indicava que “volem que Tavernes siga una ciutat per viure, on qualsevol persona puga desenvolupar el seu projecte de vida. Nosaltres oferim canvi, credibilitat i compromís amb la ciutadania. El canvi que ja es veu a la ciutat amb les inversions en marxa, la credibilitat que ens dóna la gestió econòmica realitzada i el compromís que sempre tenim amb la ciutat i els veïns”.