L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 16 de febrer del 2019

"L'esforç en sanejar l'Ajuntament ha sigut gran, gràcies a la paciència i comprensió de Tavernes" afirma Jordi Joan



“La feina que hem fet i estem fent de sanejament de les arques municipals és molt important perquè amb un Ajuntament solvent tenim una capacitat molt més gran per a millorar els serveis públics i la qualitat de vida de la nostra ciutat” ha reflexionat l’alcalde Jordi Joan, en confirmar la noticia que l’Ajuntament ha acabat de pagar els 1’7 milions del deute que es tenia amb Diputació de passats governs municipals.

Jordi Joan ha recordat que a banda de liquidar eixe deute, en arribar al govern municipal, Compromís es va trobar “amb un dèficit en la tresoreria de 4’5 milions d’euros, 2’7 milions d’euros en factures per pagar, un endeutament amb els bancs de 18 milions d’euros, una liquidació per pagar de l’aparcament de Passeig del País Valencià de 2’4 milions d’euros”.

Tot això junt, implicava una càrrega de vora 30 milions en l'any 2012, que s'unia a una disminució dels ingressos perquè l’anterior govern havia cobrat per anticipat  2 milions d’euros del cànon de l’aigua.

Es devien 1'7 milions de les taxes no pagades per anteriors governs del reciclatge a Guadassuar



L’alcalde assenyalava com a fruit de la gestió econòmica que avui dia, el deute amb els bancs és només de 8 milions, mentre tenim superàvit en la tresoreria, no hi ha factures en els caixons i els proveïdors cobren en temps i forma, i s'ha pagat l'aparcament i a la Diputació. Això ha fet que el coeficient de deute que estava sobre el 125% en el 2011 ara està en nivells sobre el 50%. 

“L’esforç que hem fet ha sigut molt gran i ha sigut gràcies a la paciència i comprensió del poble de Tavernes” ha indicat l’alcalde.

El sanejament de les arques municipals és el que ha fet possible dedicar més de 2 milions de fons pròpies a inversions a partir de l’acabament de l’any 2017,  quan  Tavernes va eixir de l’estricte Pla d’Ajust imposat pel Ministeri d’Hisenda de Montoro (PP), que com hem explicat en altres ocasions, prohibia a l’Ajuntament fer inversions i com a única eixida estava l’obligació de pagar deute als bancs

L'obligació de només pagar deute als bancs obligava a executar només obres subvencionades

Eixa situació feia que Tavernes no haja pogut pràcticament realitzar cap obra important fins el 2018 amb recursos propis, només dedicar-se a tasques de manteniment i pagament de deute. Les úniques inversions que podien fer (cas de la Replaceta del Tio Julio) eren de diners provinents dels PPOS o subvencions d’Administracions, que no estaven afectades pel Pla d’Ajust de Montoro.

Sobre el deute liquidat ara amb Diputació, els  1’7 milions deixats per l’anterior govern procedeix de la liquidació de la taxa de reciclatge de la planta de residus de Guadassuar, una taxa que cobrava l’Ajuntament en nom de Diputació però que l’anterior govern del PP no li va transferir.  Eixe impagament en l’any 2011 com ha hem dit pujava a 1’7 milions d’euros.