L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

divendres, 1 de febrer del 2019

El Conseller d'Economia, Rafa Climent, ha visitat les instal·lacions dels Taller d'Ocupació de Tavernes.


El Conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha visitat aquest matí Tavernes per a conèixer el desenvolupament dels projectes ‘Taller d'Ocupació’ i ‘T’Avalem’ subvencionats pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació "Labora". 

Tavernes  va rebre l'últim any de l'anterior govern de la Generalitat 317.783 euros per a tallers i programes d'ocupació, una quantitat que es multiplica per quatre en el 2018 amb 1,4 milions d'euros.


El conseller ha estat rebut per l'alcalde; Jordi Joan, i per regidors del govern municipal de Compromís, els únics regidors que acudiren a la cita tot i que aquesta havia estat comunicada a tot el consistori. 


El conseller Climent ha rebut de part de l'alcalde, Jordi Joan, i del regidor de Foment, Josep Llácer, diverses explicacions dels "Taller d'Ocupació de Millora d l'accessibilitat i l'entorn a Tavernes de la Valldigna" iniciat el passat desembre i de “T’Avalem Espais en Verd”, que finalitza el 31 de maig de 2019. 

L'alcalde Jordi Joan ha destacat que el desenvolupament dels tallers afecta positivament en la ciutat perquè els treballs que es duran a cap ajuden a millorar l'entorn i l'accessibilitat de diferents espais del municipi. Per tant les tasques, tal com avance el taller, afectaran tant la via pública (eliminant obstacles, rehabilitant voreres, rectificant accessos i passos de vianants) com a espais esportius i zones de jardí. 





Les autoritats locals destacaren el fet que el projecte està estructurat de manera que durant el període de desenvolupament, l'alumnat-treballador alterne la formació amb el treball i la pràctica professional a través de la formalització d'un contracte remunerat per a la formació i l'aprenentatge. 


Rafael Climent ha explicat als presents que els programes dels tallers d'ocupació tenen un triple benefici, perquè "a més de realitzat tasques de millora en els municipis valencians, com és el cas de Tavernes, les persones desocupades aconsegueixen formació i, també, se'ls garanteix una remuneració des del principi”.


Dins d'aquest context, el conseller ha animat a tots els participants a  esforçar-se i seguir els programes perquè són un mitjà més per accedir al món del treball.  El conseller ha remarcat que els tallers són una bona eina per "millorar la qualificació professional de les persones desocupades i impulsar la seua inserció laboral. L'objectiu és que les persones que cerquen ocupació puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar treball”.
 



Oportunitat per als alumnes d'aconseguir treball després de l'etapa formativa

Els projectes que s'han dut i ara es duen a cap a Tavernes realitzen obres i  serveis d'interés general en el nostre municipi, mentre es dóna l'oportunitat a l'alumnat de desenvolupar un treball efectiu gràcies al contracte remunerat per a la formació i l'aprenentatge.

Cadascun dels tallers té una durada de dotze mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, que també està dirigida a l'aprenentatge, la qualificació i adquisició d'experiència professional, per a l'obtenció dels Certificats de Professionalitat, que acrediten tot allò que han després.

Per al Conseller d'Economia, aquesta acció formativa és “una mostra del compromís del Consell per l'ocupació juvenil i també una oportunitat per a la millora i l'embelliment dels municipis de la nostra Comunitat”