L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 21 de febrer del 2019

Xerrada sobre la situació de la nostra taronja (II): Intervenció de l'alcalde i del regidor sobre l'agricultura a Tavernes



L’alcalde Jordi Joan va remarcar la importància de l’agricultura per al govern municipal de Compromís com a una base de l’economia local i indicava que, dins de les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament que no havien estat massa fins el 2018, s’ha invertit en el camp valler.

Jordi Joan recordava la compra de dos màquines pesants per a millorar les tasques que la brigada agrícola amb una inversió de 90.000 euros. Una d’aquestes màquines, recordem nosaltres, ha estat fonamental en la neteja del llit del Vaca en els darrers anys, una actuació que ha evitat embussos i desbordaments. 

Una altra part de les inversions s’han dedicat a millorar l’asfaltatge dels camins rurals. Ara hi ha pendent de començar la millora dels camins Entrada Marina, el camí vell de Gandia a l’entrada de la població i altres que donen al Vaca amb una inversió de 210.000 euros.  Al llarg de la legislatura s’ha millorat la senyalització de camins i s’han asfaltat el de Puça, Pas d’Asensio, de la Moleta, el primer tram dels Marenys, el primer del Golfo i del Camí d’Herrera, amb una inversió de vora 400.000 euros.



Vigilància amb drons i càmeres i Cambra Agrària

L’alcalde va informar de la voluntat del govern de Compromís de millorar la vigilància del terme amb la implantació d’un sistema de drons i  càmeres per donar una major agilitat a la vigilància.

Un altre objectiu aconseguit ha estat la cessió  gratuïta i definitiva del baix de la Cambra Agrària de la plaça Major. L’alcalde va explicar tot el procés, les gestions realitzades davant el subsecretari i secretari general de la Conselleria d’Agricultura fins aconseguir que l’expedient es resolguera en la secció de Patrimoni a favor de Tavernes i per a usos agraris.

Baix de la Cambra Agrària: Compromís ha aconseguit la propietat per a Tavernes

 Dins d’aquestes gestions, el govern de Compromís havia aconseguit capgirar la idea de suprimir l’oficina d’extensió agrària de Tavernes. Les reunions de l’alcalde i del regidor, Perfecto Benavent, davant els responsables d’Agricultura de la Generalitat  les considerava com a determinants per anul·lar el trasllat a Gandia del servei i que l’oficina quede a Tavernes.

Reparacio camí Tancat i Séquia la Bova

Jordi Joan va explicar les múltiples reunions mantingudes amb els responsables de la Confederació a Valencia i amb el Ministeri a Madrid i no nomes per aquests camins sinó també pel projecte de canalitzar el Vaca, projecte que recordava “afecta tota la Valldigna i Xeraco”.

En el cas dels camins del Vaca va indicar que l’Ajuntament disposava de dos informes, un de Diputació i un de Typsa coincidents: no es deu asfaltar els camins si abans la Confederació no arregla el caixer amb el sistema de gàbies habitual. Asfaltar per tapar els clavills es posar més pes i més pressió en el marge del riu i al cap dels pocs dies la situació seria la mateixa, amb l’afegit de més abocaments de sòlids del camins al riu.

Dos dels camins asfaltats: Asensio i Herrera
  
Projecte del 2000 d’impulsió d’aigües

Jordi Joan va informar d’un projecte del 2.000 sobre  impulsió d’aigües a la mar, que va costar molts diners de redacció i que no es va executar en el seu moment. Es tracta d’un projecte d’impulsió d’aigües a la mar mitjançant bombes que evitaria que Marenys i la Marina, i la Partida, acumule aigua dies i dies després d’una plena. El projecte s’estima en uns 2 milions i hi ha voluntat de recuperar-lo.

Emili Enguix, regidor d’Agricultura


El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, va indicar que continuarà treballant per l’agricultura local en la línia que sempre ha dut Compromís, i va significar que la taronja valenciana sempre ha estat moneda de canvi per a beneficiar altres productes o activitats en Espanya  i al final “si no ens posem al nostre lloc ens passaran per damunt”

Emili Enguix el dia de presa de possessió amb la resta del grup municipal de Compromís
D’ací que fera una crida a participar en la manifestació comarcal el dia 25 a Oliva tots els implicats: agricultors productors i comerç informant que l’Ajuntament posarà un autobús a disposició dels valler. “El sector té futur, però hem de lluitar per aconseguir-lo i millorar-lo” indicava Emili Enguix.